Sastojci

Za 6 osoba

Supu

1 komad/a Pileće grudi sa koskom

2 komad/a Šargarepa

Malo malo Celer

Malo malo Paškanat

Malo malo Peršun

1 supena kašika Začin C

Po ukusu malo Sol

Po ukusu malo Biber

1-2 komad/a Krompir

Malo malo Testenina

Priprema

Priprema

Staviti u vodu da se skuvaju pileće grudi (ja obično isecem dobar deo mesa i ostavim za drugo jelo), šargarepu, celer, paskanat, peršun i krompir (oljušteno i naseckano). Kada je skuvano, za jedno sat-sat ipo, izvaditi grudi i skinuti meso od kostiju, nacepkati i vratiti u supu. Smanjiti temperaturu na minimum i dodati punu kašiku začina C ili vegete, soli i bibera po ukusu i šaku-dve fide (zavisi koji koristite). Pustiti da provri još jednom i eventualno dodati listove svežeg peršuna. Prijatno.