Staviti u vodu da se skuvaju pileće grudi (ja obično isecem dobar deo mesa i ostavim za drugo jelo), šargarepu, celer, paskanat, peršun i krompir (oljušteno i naseckano). Kada je skuvano, za jedno sat-sat ipo, izvaditi grudi i skinuti meso od kostiju, nacepkati i vratiti u supu. Smanjiti temperaturu na minimum i dodati punu kašiku začina C ili vegete, soli i bibera po ukusu i šaku-dve fide (zavisi koji koristite). Pustiti da provri još jednom i eventualno dodati listove svežeg peršuna. Prijatno.
Sastojci
Za 6 osoba
1 komad/a Pileće grudi sa koskom
2 komad/a Šargarepa
Malo malo Celer
Malo malo Paškanat
Malo malo Peršun
1 supena kašika Začin C
Po ukusu malo Sol
Po ukusu malo Biber
1-2 komad/a Krompir
Malo malo Testenina
Priprema
Priprema
Staviti u vodu da se skuvaju pileće grudi (ja obično isecem dobar deo mesa i ostavim za drugo jelo), šargarepu, celer, paskanat, peršun i krompir (oljušteno i naseckano). Kada je skuvano, za jedno sat-sat ipo, izvaditi grudi i skinuti meso od kostiju, nacepkati i vratiti u supu. Smanjiti temperaturu na minimum i dodati punu kašiku začina C ili vegete, soli i bibera po ukusu i šaku-dve fide (zavisi koji koristite). Pustiti da provri još jednom i eventualno dodati listove svežeg peršuna. Prijatno.
Tagovi