Izvadite posni margarin iz frižidera kako bi se blago opustio, a za to vreme u 250 mililitra vode dodajte 2 kesice vanilin šećera i kuvajte dok se šećera sasvim ne istopi. Potom, dodati orahe, plazmu i margarin. Sve umutiti dok je smesa još topla. Treba da mešate varjačom dok ne dobijete homogenu smesu, a onda ostavite sa strane da se malo prohladi.
Napraviti fil od sastojaka i premazati svaku koru sem poslednje.
Poslednju premazati glazurom.
Ostavite u frižideru na pola sata da se posna rozen torta stegne, pa onda isecite na kocke.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 20 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
300 g mleevne posne plazme
300 g mlevenih oraha
250 g posnog margarina
250 ml vode
2 kesica/e C Vanilin šećer
300 g C Šećer u prahu 500g
2 supena kašika vrele vode
3 kapi ekstrakta maline
1 kafena kašičica Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
1 kafena kašičica ulja
1 kesica/e Dr. Oetker Limun šećer
5-6 kapi Limun (Limunov sok)
Naši proizvodi
Priprema
Posne rozen kocke
Izvadite posni margarin iz frižidera kako bi se blago opustio, a za to vreme u 250 mililitra vode dodajte 2 kesice vanilin šećera i kuvajte dok se šećera sasvim ne istopi. Potom, dodati orahe, plazmu i margarin. Sve umutiti dok je smesa još topla. Treba da mešate varjačom dok ne dobijete homogenu smesu, a onda ostavite sa strane da se malo prohladi.
Napraviti fil od sastojaka i premazati svaku koru sem poslednje.
Poslednju premazati glazurom.
Ostavite u frižideru na pola sata da se posna rozen torta stegne, pa onda isecite na kocke.
Tagovi