Priprema:Mleko i šećer staviti na ringlu. Kad počne da se šećer topi u to dodati puter. Mešati na laganoj vatri, pa kad se puter sjedinio sa mlekom i šećerom skloniti sa ringle i u to dodati orahe otopljenu čokoladu i keks. Sve fino sjediniti i prohladiti. U prohladjen fil dodati rum.Nafilovati oblande ali ostaviti malo fila jer treba za filovanje traka.Nafilovane oblande odmah iseći na četiri trake iste širine, a zatim sa filom spojiti po dve trake tako da se slozi jedna na drugu pa se dobiju dve visoke trake.Tako visoke trake uviti u pvc foliju pa ostaviti u zamrzivač na 30 minuta.Posle 30 minuta hladjenja u zamrzivacu trake se seku dijagonalno od ćoska do ćoska i kad se preseku dobiju se dva trougla. Unutrašnju stranu trougla namazati sa filom, pa onda drugi trougao okrenuti suprotno od onog sto je namazan. Znaci strana trougla koja je gledala ka Vama sad se okrene suprotno od vas kad se tako uradi dobije se oblik piramide.Napravljene piramide staviti u pvc foliju pa ih staviti u frižider.Čokoladu otopizi na pari i dekorisato oblande po želji.Sutradan iseći.Prijatno!
Sastojci
Za 12 osoba
1 pakovanje C Oblande
25 supena kašika mleka
250 g kristal šećera
250 g maslaca
400 g mlevenog keksa
5 supena kašika mlevenih oraha
200 g čokolade za kuvanje
2 supena kašika Dr. Oetker Aroma rum
200 g čokolade za kuvanje
1/2 kesice Dr. Oetker Dekor Mix perle
Naši proizvodi
Priprema
Način pripreme:
Priprema:Mleko i šećer staviti na ringlu. Kad počne da se šećer topi u to dodati puter. Mešati na laganoj vatri, pa kad se puter sjedinio sa mlekom i šećerom skloniti sa ringle i u to dodati orahe otopljenu čokoladu i keks. Sve fino sjediniti i prohladiti. U prohladjen fil dodati rum.Nafilovati oblande ali ostaviti malo fila jer treba za filovanje traka.Nafilovane oblande odmah iseći na četiri trake iste širine, a zatim sa filom spojiti po dve trake tako da se slozi jedna na drugu pa se dobiju dve visoke trake.Tako visoke trake uviti u pvc foliju pa ostaviti u zamrzivač na 30 minuta.Posle 30 minuta hladjenja u zamrzivacu trake se seku dijagonalno od ćoska do ćoska i kad se preseku dobiju se dva trougla. Unutrašnju stranu trougla namazati sa filom, pa onda drugi trougao okrenuti suprotno od onog sto je namazan. Znaci strana trougla koja je gledala ka Vama sad se okrene suprotno od vas kad se tako uradi dobije se oblik piramide.Napravljene piramide staviti u pvc foliju pa ih staviti u frižider.Čokoladu otopizi na pari i dekorisato oblande po želji.Sutradan iseći.Prijatno!