Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom

Sastojci

Za 60 osoba

Testo

250 ml Mlakog mleka

1 Sveži kvasac

3 kafena kašičica Šećera

oko 1 kg Brašna tip 400

250 ml Mlake vode

1 kafena kašičica Soli

200 ml Ulja

oko 200 g Čvaraka

2 Jajeta

Priprema

Priprema testa

U šerpicu sipati mleko i zagrejati ga, tek toliko da bude mlako. Skloniti sa ringle, dodati kvasac, šećer i malo brašna. Ostaviti 10tak minuta da kvasac nadođe.

U posudu dodati vodu, ulje i so, nadošli kvasac i postepeno dodavati brašno, verovatno vam neće trebati 1kg brašna, tako da pazite da testo ne bude tvrdo.

Testo ostaviti na toplom i prekriti čistom krpom. Ostaviti da kisne 1h. Nikako kraće.

Priprema paste od čvaraka

Dok nam testo raste, u posudi izmešati čvarke, jedno jaje i dodati so po ukusu.

Prvi sloj čvaraka

Testo razviti na nekih 4cm debljine, ali ko kako voli. Može i manje, a možete ostaviti i deblje da budu. Premazati polovinom smese od čvaraka i preklopiti testo u obliku knjige. Prekriti i ostaviti da testo odmara jos 20min.

Drugi sloj čvaraka

Testo opet razvući kao prvi put i ponoviti postupak.

Završni deo

Vaditi pogačice pomoću modli, ja sam čašom, a možete i seći nožem da budu četvrtastog oblika, kako posle ne biste imali ostatke testa pa ponovo trebali da premesite.

Premazati jajetom i posoliti malo od gore.

Prijatno!