Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 60 osoba
Testo
250 ml
Mlakog mleka
1
Sveži kvasac
3 kafena kašičica
Šećera
oko 1 kg
Brašna tip 400
250 ml
Mlake vode
1 kafena kašičica
Soli
200 ml
Ulja
oko 200 g
Čvaraka
2
Jajeta
Priprema
Priprema testa
U šerpicu sipati mleko i zagrejati ga, tek toliko da bude mlako. Skloniti sa ringle, dodati kvasac, šećer i malo brašna. Ostaviti 10tak minuta da kvasac nadođe.
U posudu dodati vodu, ulje i so, nadošli kvasac i postepeno dodavati brašno, verovatno vam neće trebati 1kg brašna, tako da pazite da testo ne bude tvrdo.
Testo ostaviti na toplom i prekriti čistom krpom. Ostaviti da kisne 1h. Nikako kraće.
Priprema paste od čvaraka
Dok nam testo raste, u posudi izmešati čvarke, jedno jaje i dodati so po ukusu.
Prvi sloj čvaraka
Testo razviti na nekih 4cm debljine, ali ko kako voli. Može i manje, a možete ostaviti i deblje da budu. Premazati polovinom smese od čvaraka i preklopiti testo u obliku knjige. Prekriti i ostaviti da testo odmara jos 20min.
Drugi sloj čvaraka
Testo opet razvući kao prvi put i ponoviti postupak.
Završni deo
Vaditi pogačice pomoću modli, ja sam čašom, a možete i seći nožem da budu četvrtastog oblika, kako posle ne biste imali ostatke testa pa ponovo trebali da premesite.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 60 osoba
250 ml Mlakog mleka
1 Sveži kvasac
3 kafena kašičica Šećera
oko 1 kg Brašna tip 400
250 ml Mlake vode
1 kafena kašičica Soli
200 ml Ulja
oko 200 g Čvaraka
2 Jajeta
Priprema
Priprema testa
U šerpicu sipati mleko i zagrejati ga, tek toliko da bude mlako. Skloniti sa ringle, dodati kvasac, šećer i malo brašna. Ostaviti 10tak minuta da kvasac nadođe.
U posudu dodati vodu, ulje i so, nadošli kvasac i postepeno dodavati brašno, verovatno vam neće trebati 1kg brašna, tako da pazite da testo ne bude tvrdo.
Testo ostaviti na toplom i prekriti čistom krpom. Ostaviti da kisne 1h. Nikako kraće.
Priprema paste od čvaraka
Dok nam testo raste, u posudi izmešati čvarke, jedno jaje i dodati so po ukusu.
Prvi sloj čvaraka
Testo razviti na nekih 4cm debljine, ali ko kako voli. Može i manje, a možete ostaviti i deblje da budu. Premazati polovinom smese od čvaraka i preklopiti testo u obliku knjige. Prekriti i ostaviti da testo odmara jos 20min.
Drugi sloj čvaraka
Testo opet razvući kao prvi put i ponoviti postupak.
Završni deo
Vaditi pogačice pomoću modli, ja sam čašom, a možete i seći nožem da budu četvrtastog oblika, kako posle ne biste imali ostatke testa pa ponovo trebali da premesite.
Premazati jajetom i posoliti malo od gore.
Prijatno!
Tagovi