1.5
šećer (koliko litara tečnosti - toliko kilograma šećera).
Naši proizvodi
Priprema
priprema soka
Višnje očistiti od peteljki i oprati pod mlazom vode. Staviti u veću posudu pa ih posuti limuntusom i dodati vodu. Dobro ih izgnječiti rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa.
Ostaviti višnje da prenoće, najbolje čitavih 24h, pa pristupiti ceđenju. Ako u sok upadne i nešto mesa od višanja, nemojte ponovo cediti jer će to još više doprineti lepoti ovog domaćeg soka.
Izmeriti dobijenu količinu soka, pa dodati istu količinu šećera (koliko litara soka - toliko kilograma šećera). Neke višnje su više, a neke manje sočne, pa se nikada ne zna koliko će soka pustiti. Zato je ovo merenje tečnosti bitno.
Šećer mešati varjačom dok se ne istopi. Ako imate veću količinu, onda više puta u toku dana (onako u prolazu) promešati. Kad se sav šećer istopi, pristupiti flaširanju.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 10 osoba
3 kg visanja
1.5 l vode
40 g C Limuntus
1.5 šećer (koliko litara tečnosti - toliko kilograma šećera).
Naši proizvodi
Priprema
priprema soka
Višnje očistiti od peteljki i oprati pod mlazom vode. Staviti u veću posudu pa ih posuti limuntusom i dodati vodu. Dobro ih izgnječiti rukama, da se svaka koštica odvoji od mesa.
Ostaviti višnje da prenoće, najbolje čitavih 24h, pa pristupiti ceđenju. Ako u sok upadne i nešto mesa od višanja, nemojte ponovo cediti jer će to još više doprineti lepoti ovog domaćeg soka.
Izmeriti dobijenu količinu soka, pa dodati istu količinu šećera (koliko litara soka - toliko kilograma šećera). Neke višnje su više, a neke manje sočne, pa se nikada ne zna koliko će soka pustiti. Zato je ovo merenje tečnosti bitno.
Šećer mešati varjačom dok se ne istopi. Ako imate veću količinu, onda više puta u toku dana (onako u prolazu) promešati. Kad se sav šećer istopi, pristupiti flaširanju.
Tagovi