U širu posudu naliti 1, 5 l hladne vode. Dodati šećer, povremeno promešati da se šećer fino otopi i stavi da provri. U drugoj posudi staviti gustin i naliti ga sa 1/2 l vode žicom ga dobro promešati kako ne bi ostale gromuljice. Kad voda proključa skloniti posudu sa vatre i u tankom mlazu nalivati pripremljen gustin uz stalno mešanje žicom. Vratiti posudu na ringlu koja je podešena na srednju temperaturu i uz stalno mešanje nastavite da kuvate krem još nekih 5 – 6 minuta. Postupak je isti kao kada pripremate puding.
Pripremite posudu za nalivanje, najbolje je da izaberete neki dublji pleh kod mene su dimenzije pleha 22 x 34 cm, što je pleh manji poslastica će biti deblja. U koliko uzmete veliki pleh od ove mase dobićete suviše tanak sloj krema, što u ovom slučaju i nije poželjno. Pleh blago pokvasite hladnom vodom.
U tako pripremljen pleh nalijte 1/2 bele mase, trudite se da vam masa bude ravnomerno raspoređena po plehu. U drugu polovinu mase dodajte ekstrakt po želji od maline ili jagode, kao i par kapi crvene boje u koliko želite da dobijete intenzivniju crvenu boju. Preko belog dela, nalivajte crveni deo takođe ravnomerno.
Kolač ostavite da se dobro ohladi i stegne na sobnoj temperaturi. Uvek secite dobro ohlađen kolač kako bi bio kompaktan, kolač uvek secite neposredno pre služenja.
Neko desert pospe seckanim i mlevenim orasima, lešnikom, alvom ili prelije šećernim sirupom, to ostavljam vama da birate šta želite i da li želite.
Sastojci
Za 8 osoba
2 l vode,
300 g šećera,
200 g Dr. Oetker Gustin
5 - 6 kapi ekstrakta od malina ili jagoda,
2 - 3 kapi Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U širu posudu naliti 1, 5 l hladne vode. Dodati šećer, povremeno promešati da se šećer fino otopi i stavi da provri. U drugoj posudi staviti gustin i naliti ga sa 1/2 l vode žicom ga dobro promešati kako ne bi ostale gromuljice. Kad voda proključa skloniti posudu sa vatre i u tankom mlazu nalivati pripremljen gustin uz stalno mešanje žicom. Vratiti posudu na ringlu koja je podešena na srednju temperaturu i uz stalno mešanje nastavite da kuvate krem još nekih 5 – 6 minuta. Postupak je isti kao kada pripremate puding.
Pripremite posudu za nalivanje, najbolje je da izaberete neki dublji pleh kod mene su dimenzije pleha 22 x 34 cm, što je pleh manji poslastica će biti deblja. U koliko uzmete veliki pleh od ove mase dobićete suviše tanak sloj krema, što u ovom slučaju i nije poželjno. Pleh blago pokvasite hladnom vodom.
U tako pripremljen pleh nalijte 1/2 bele mase, trudite se da vam masa bude ravnomerno raspoređena po plehu. U drugu polovinu mase dodajte ekstrakt po želji od maline ili jagode, kao i par kapi crvene boje u koliko želite da dobijete intenzivniju crvenu boju. Preko belog dela, nalivajte crveni deo takođe ravnomerno.
Kolač ostavite da se dobro ohladi i stegne na sobnoj temperaturi. Uvek secite dobro ohlađen kolač kako bi bio kompaktan, kolač uvek secite neposredno pre služenja.
Neko desert pospe seckanim i mlevenim orasima, lešnikom, alvom ili prelije šećernim sirupom, to ostavljam vama da birate šta želite i da li želite.
Tagovi