po želji i potrebi
pilećeg mesa (bataka, belog itd.)
2 glavice
crnog luka
1-2 komada
šargarepe
2 komada
paradajza
2 komada
keompira
oko 200 grama
pirinča
po ukusu
so, biber, suvi začin, list celera
1 puna kašika
aleve paprike
po želji
ulja
Priprema
priprema:
Crni luk i šargarepu iseckajte pa stavite na ulju da se dinsta. Zatim dodajte seckanu papriku i paradajz, promešajte pa dodajte seckan krompir i predhodno opran pirinač. Sve zajedno promešajte pa dodajte i so, suvi začin, list celera i alevu papriku.
Nalijte toplom vodom da bude dvostruko više od povrća, promešajte pa preko poređajte piletinu sečenu na komade.
Stavite u rernu i pecite oko 45 min. na 180-200 st.
Isključite rernu i ostavite jelo u rerni do upotrebe kako bi pirinač upio tečnost.
Sastojci
Za 4 osoba
po želji i potrebi pilećeg mesa (bataka, belog itd.)
2 glavice crnog luka
1-2 komada šargarepe
2 komada paradajza
2 komada keompira
oko 200 grama pirinča
po ukusu so, biber, suvi začin, list celera
1 puna kašika aleve paprike
po želji ulja
Priprema
priprema:
Crni luk i šargarepu iseckajte pa stavite na ulju da se dinsta. Zatim dodajte seckanu papriku i paradajz, promešajte pa dodajte seckan krompir i predhodno opran pirinač. Sve zajedno promešajte pa dodajte i so, suvi začin, list celera i alevu papriku.
Nalijte toplom vodom da bude dvostruko više od povrća, promešajte pa preko poređajte piletinu sečenu na komade.
Stavite u rernu i pecite oko 45 min. na 180-200 st.
Isključite rernu i ostavite jelo u rerni do upotrebe kako bi pirinač upio tečnost.
Tagovi