Sastojci

Za 4 osoba

sastojci:

po želji i potrebi pilećeg mesa (bataka, belog itd.)

2 glavice crnog luka

1-2 komada šargarepe

2 komada paradajza

2 komada keompira

oko 200 grama pirinča

po ukusu so, biber, suvi začin, list celera

1 puna kašika aleve paprike

po želji ulja

Priprema

priprema:

Crni luk i šargarepu iseckajte pa stavite na ulju da se dinsta. Zatim dodajte seckanu papriku i paradajz, promešajte pa dodajte seckan krompir i predhodno opran pirinač. Sve zajedno promešajte pa dodajte i so, suvi začin, list celera i alevu papriku.

Nalijte toplom vodom da bude dvostruko više od povrća, promešajte pa preko poređajte piletinu sečenu na komade.

Stavite u rernu i pecite oko 45 min. na 180-200 st.

Isključite rernu i ostavite jelo u rerni do upotrebe kako bi pirinač upio tečnost.