po želji
slatko od višanja ili jagoda, kupina i sl.
Naši proizvodi
Priprema
torte:
Otopite čokoladu i margarina na laganoj vatri i pomešajte sa keksom. Smesa treba da bude mrvičasta (sipkava).
U jednu trećinu smese dodajte 3-4 kašike mleka, rukama je izmešajte pa je rastanjite na dno kalupa.
U 2 dl mleka rastvorite puding pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko kome ste dodali šećer i vanilu. Kada se zgusne sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 3-4 kašike šlaga dodajte u puding i umutite mikserom srednjom brzinom.
Na podlogu stavite polovinu pudinga, preko njega poređajte slatko od višanja pa preko rasporedite polovinu sipkave smese od keksa i čokolade. Preko stavite ostatak pudinga pa slatko od višanja i na kraju ostatak sipkave smese.
dekoracija::
Tortu odozgo ukrasite šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom
Sastojci
Za 12 osoba
300 gr mlevenog plazma keksa
100 gr čokolade
100 gr margarina
1 litar mleka
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
2 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
3 kašike šećera
2 kesice Dr. Oetker Šlag pena
po želji slatko od višanja ili jagoda, kupina i sl.
Naši proizvodi
Priprema
torte:
Otopite čokoladu i margarina na laganoj vatri i pomešajte sa keksom. Smesa treba da bude mrvičasta (sipkava).
U jednu trećinu smese dodajte 3-4 kašike mleka, rukama je izmešajte pa je rastanjite na dno kalupa.
U 2 dl mleka rastvorite puding pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko kome ste dodali šećer i vanilu. Kada se zgusne sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 3-4 kašike šlaga dodajte u puding i umutite mikserom srednjom brzinom.
Na podlogu stavite polovinu pudinga, preko njega poređajte slatko od višanja pa preko rasporedite polovinu sipkave smese od keksa i čokolade. Preko stavite ostatak pudinga pa slatko od višanja i na kraju ostatak sipkave smese.
dekoracija::
Tortu odozgo ukrasite šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
Tagovi