Recept za nagradni konkurs: Ukusi ispunjeni čarolijom

Sastojci

Za 12 osoba

Sastojci:

300 gr mlevenog plazma keksa

100 gr čokolade

100 gr margarina

1 litar mleka

3 kašike šećera

po želji slatko od višanja ili jagoda, kupina i sl.

Naši proizvodi

Priprema

torte:

Otopite čokoladu i margarina na laganoj vatri i pomešajte sa keksom. Smesa treba da bude mrvičasta (sipkava). 

U jednu trećinu smese dodajte 3-4 kašike mleka, rukama je izmešajte pa je rastanjite na dno kalupa. 

U 2 dl mleka rastvorite puding pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko kome ste dodali šećer i vanilu. Kada se zgusne sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin, umutite mikserom i ostavite da se ohladi.

Za to vreme umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 3-4 kašike šlaga dodajte u puding i umutite mikserom srednjom brzinom.

Na podlogu stavite polovinu pudinga, preko njega poređajte slatko od višanja pa preko rasporedite polovinu sipkave smese od keksa i čokolade. Preko stavite ostatak pudinga pa slatko od višanja i na kraju ostatak sipkave smese.

           

dekoracija::

Tortu odozgo ukrasite šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.