Staviti , vodu u serpu, dodati meso, nasecenu jednu glavicu crnog luka, sargarepu, nasecenu papriku, dodati so, i staviti da se kuva. Kada se meso skuva, dodati nasecen na kockice krompir, i pirinac, promesati. Kada se krompir skuva, staviti u serpicu da se przi nasecenu jednu glavicu crnog luka, ulje, i malo soli. Kada se luk isprzi, dodati brasno, promesati. Kada se brasno isprzi, dodati mlevenu papriku, promesati, i sipati, u corbu. Promesati, dodati, zacin C, po ukusu, biber, nasecen persun, i promesati.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Jagnjece meso
2 kg Voda
1/2 kafena kašičica So
2 komad/a Crni luk
100 g Sargarepa
1 komad/a Paprika
200 g Krompir
50 g Pirinac
100 g Ulje
2 supena kašika Basno
1 kafena kašičica Mlevena paprika
1 kafena kašičica Zacin C
- malo Biber
- malo Persun
Priprema
Priprema
Staviti , vodu u serpu, dodati meso, nasecenu jednu glavicu crnog luka, sargarepu, nasecenu papriku, dodati so, i staviti da se kuva. Kada se meso skuva, dodati nasecen na kockice krompir, i pirinac, promesati. Kada se krompir skuva, staviti u serpicu da se przi nasecenu jednu glavicu crnog luka, ulje, i malo soli. Kada se luk isprzi, dodati brasno, promesati. Kada se brasno isprzi, dodati mlevenu papriku, promesati, i sipati, u corbu. Promesati, dodati, zacin C, po ukusu, biber, nasecen persun, i promesati.
Tagovi