2-3 supena kašika
začinske mešavine za spekulas keks
Naši proizvodi
Priprema
način pripreme:
Puter umutiti sa šećerom,dodti iseckali marcipan mutiti dodati jaje,burbon vanilu začinu pa lagano umešati brašno.Testo fino umesiti i ostaviti u frižideru da preoći.Sutradan testo izvaditi iz fržidera i neka odstoji na sobnoj temperaturi 60.minutaUz dodatak malo oštrog brašna testo razviti pa modlom ili pečatom vaditi željene oblike.Keksići se stavljaju na tepsiju obloženu pek papirom a pek papir posuti sa kmlevenim bademimaKeks se više suši nego što se peče da ne bi zagoreo .Idealno vreme i temperatura je 20 minuta na 140°C.Pravilno pečeni keksi sumekani , a hlađenjem će očvrsnuti. Spekulas keksi dugo zadržavaju svežinu.Čuvaju se limenoj kutiji i mogu dugo da stoje.
Sastojci
Za 20 osoba
550 g oštrog brašna
250 g maslaca
300 g braon šećera
100 g marcipana
1 kom jaja
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
2-3 supena kašika začinske mešavine za spekulas keks
Naši proizvodi
Priprema
način pripreme:
Puter umutiti sa šećerom,dodti iseckali marcipan mutiti dodati jaje,burbon vanilu začinu pa lagano umešati brašno.Testo fino umesiti i ostaviti u frižideru da preoći.Sutradan testo izvaditi iz fržidera i neka odstoji na sobnoj temperaturi 60.minutaUz dodatak malo oštrog brašna testo razviti pa modlom ili pečatom vaditi željene oblike.Keksići se stavljaju na tepsiju obloženu pek papirom a pek papir posuti sa kmlevenim bademimaKeks se više suši nego što se peče da ne bi zagoreo .Idealno vreme i temperatura je 20 minuta na 140°C.Pravilno pečeni keksi sumekani , a hlađenjem će očvrsnuti. Spekulas keksi dugo zadržavaju svežinu.Čuvaju se limenoj kutiji i mogu dugo da stoje.