Sastojci

Za 20 osoba

pOotrebni sastojci

100 g šećera

125 g maslaca

50 g meda

2 komad/a jaja

1 supena kašika kisele pavlake

500 g brašna

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

Za dekoraciju:

20 supena kašika vode

1 kesica jestivih cvetića

Za ukrašavanje:

1 supena kašika mleka

1 supena kašika bombonskog sirupa ili svetlog meda

1 kap limunovog soka

Naši proizvodi

Priprema

Način pripreme:

Umutiti šećer, vanilin šećer i puter, pa dodati med i jaja i nastaviti mućenje. dodati kiselu pavlaku i još malo mutiti. dodati brašno izmešano sa kakaom i praškom za pecivo i umesiti glatko testo .Umešeno testo razviti na debljinu od 1cm i isecati srca raznih veličina . Pri vrhu svakog srca izbušiti malu rupicu Srca naslagati na pleh postavljen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Ispečena srca ohladiti i provući crveniu trakicu ili kanap kroz svaku rupicu.

Izmešati želatin sa hladnom vodom, pa kada nabubri, zagrejati ga i dodati crvenu boju.U prohlađeni želatin umočiti svako srce kako bi se sa svih strana obložio crvenom bojomSrca staviti na rešetku i ostaviti da se osuše. Najbolje ostaviti preko noći pa sutradan ukrašavati

Pred samo ukrašavanje izmešati sastojke za ukrašavanje i ukrasiti liciderska srca po želji.Pustite mašti na volju i budite kreativne. iscrtati razne šare po srcu, zalepiti malo mini ogledalce ,staviti gotove kupljene poslastičarske cvetiće, pa opet ostaviti da se suši.

Komentari

Baš lepo ☺️

Odgovori