

Vrste kolačića: Tehnički i Marketing Podešavanja
Za 20 osoba
100 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
125 g maslaca
50 g meda
2 komad/a jaja
1 supena kašika kisele pavlake
500 g brašna
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
5 kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
20 supena kašika vode
1 komad/a Dr. Oetker Boja za kolače - crvena
1 kesica jestivih cvetića
130 g C Šećer u prahu 250g
1 supena kašika mleka
1 supena kašika bombonskog sirupa ili svetlog meda
1 kap limunovog soka
Način pripreme:
Umutiti šećer, vanilin šećer i puter, pa dodati med i jaja i nastaviti mućenje. dodati kiselu pavlaku i još malo mutiti. dodati brašno izmešano sa kakaom i praškom za pecivo i umesiti glatko testo .Umešeno testo razviti na debljinu od 1cm i isecati srca raznih veličina . Pri vrhu svakog srca izbušiti malu rupicu Srca naslagati na pleh postavljen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Ispečena srca ohladiti i provući crveniu trakicu ili kanap kroz svaku rupicu.
Izmešati želatin sa hladnom vodom, pa kada nabubri, zagrejati ga i dodati crvenu boju.U prohlađeni želatin umočiti svako srce kako bi se sa svih strana obložio crvenom bojomSrca staviti na rešetku i ostaviti da se osuše. Najbolje ostaviti preko noći pa sutradan ukrašavati
Pred samo ukrašavanje izmešati sastojke za ukrašavanje i ukrasiti liciderska srca po želji.Pustite mašti na volju i budite kreativne. iscrtati razne šare po srcu, zalepiti malo mini ogledalce ,staviti gotove kupljene poslastičarske cvetiće, pa opet ostaviti da se suši.
Komentari
krofnica123
Baš lepo ☺️