Listove kupusa birajte da su podjednake velicine i odsecite koren i srce.
Priprema mesa
Luk malo prodinstajte pa dodajte meso i zajedno jos dinstajte. Dodajte opran pirinac, so, biber i lepo sjedinite.
Priprema sarme
Na listove kupusa stavljajte po jednu kasiku nadeva I uvite lepe sarme. Redjajte u posudu u kojoj ce te kuvati sarmu. Izmedju sarmi dodajte lovorov list, secenu slaninu na vece komade i nalite malo kuvanim paradajzem i toplom vodom da sarma bude malo prelivena, ja izmedju redova pospem alevu paprika i na kraju ne pravim zaptsku!!! Na dno posude, i od gore na sarmu stavljam nekoliko listova kiselog kupusa!
Kuvanje
Tako pripremljenu sarmu stavim u rerno i kuvam oko 2 sata poklopljenu, proveravam i po potrebi dodajem vode!!!
Savet
Ova mera je za oko 50 komada sarme ili za oko 30 gostiju, kada sarmu sluzite onako po redu, kisela corba, sarma, pecenje i na kraju kolaci
Sastojci
Za 30 osoba
2 kg mleveno mesano meso
1 kg crnog luka seckanog
100 g pirinca
/ po ukusu so
/ kesica/e mleveni biber
/ malo lorbera
/ malo aleva paprika
/ malo kuvanog paradajza
/ po potrebi Slanina
3-4 kg prokole
Priprema
Priprema listova kupusa
Listove kupusa birajte da su podjednake velicine i odsecite koren i srce.
Priprema mesa
Luk malo prodinstajte pa dodajte meso i zajedno jos dinstajte. Dodajte opran pirinac, so, biber i lepo sjedinite.
Priprema sarme
Na listove kupusa stavljajte po jednu kasiku nadeva I uvite lepe sarme. Redjajte u posudu u kojoj ce te kuvati sarmu. Izmedju sarmi dodajte lovorov list, secenu slaninu na vece komade i nalite malo kuvanim paradajzem i toplom vodom da sarma bude malo prelivena, ja izmedju redova pospem alevu paprika i na kraju ne pravim zaptsku!!! Na dno posude, i od gore na sarmu stavljam nekoliko listova kiselog kupusa!
Kuvanje
Tako pripremljenu sarmu stavim u rerno i kuvam oko 2 sata poklopljenu, proveravam i po potrebi dodajem vode!!!
Savet
Ova mera je za oko 50 komada sarme ili za oko 30 gostiju, kada sarmu sluzite onako po redu, kisela corba, sarma, pecenje i na kraju kolaci
Uzivajte uz Mirin recept Mirine zanimacije :-)
Tagovi