Sastojci

Za 30 osoba

Sarma

2 kg mleveno mesano meso

1 kg crnog luka seckanog

100 g pirinca

/ po ukusu so

/ kesica/e mleveni biber

/ malo lorbera

/ malo aleva paprika

/ malo kuvanog paradajza

/ po potrebi Slanina

3-4 kg prokole

Priprema

Priprema listova kupusa

Listove kupusa birajte da su podjednake velicine i odsecite koren i srce. 

Priprema mesa

 Luk malo prodinstajte pa dodajte meso i zajedno jos dinstajte. Dodajte opran pirinac, so, biber i lepo sjedinite.

Priprema sarme

Na listove kupusa stavljajte po jednu kasiku nadeva I uvite lepe sarme. Redjajte u posudu u kojoj ce te kuvati sarmu. Izmedju sarmi dodajte lovorov list, secenu slaninu na vece komade i nalite malo kuvanim paradajzem i toplom vodom da sarma bude malo prelivena, ja izmedju redova pospem alevu paprika i na kraju ne pravim zaptsku!!! Na dno posude, i od gore na sarmu stavljam nekoliko listova kiselog kupusa! 

Kuvanje

 Tako pripremljenu sarmu stavim u rerno i kuvam oko 2 sata poklopljenu, proveravam i po potrebi dodajem vode!!!

Savet

Ova mera je za oko 50 komada sarme ili za oko 30 gostiju, kada sarmu sluzite onako po redu, kisela corba, sarma, pecenje i na kraju kolaci

 Uzivajte uz Mirin recept Mirine zanimacije :-)