Za pripremu testa, odvojite žumance od belanceta. Zagrejte mleko u šerpici dok ne bude mlako. Umesite kvasac, brašno, mleko, šećer, žumance, puter i so tako da dobijete elastično testo sa glatkom površinom koja se više ne lepi. Postavite testo u čistu činiju, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da nadođe oko sat vremena na temperaturi od oko 30-35°C dok se količina testa ne udvostruči.
Pečenje
Premesite testo i oblikujte ga u okruglu veknu. Zagrejte rernu (gornji i donji grejač: 180°C, sa uključenim ventilatorom: 155°C). Postavite hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i nožem napravite useke preko vekne dubine oko 5 mm. Premažite belancetom i pecite oko 30 minuta.
Savet
Za mekše testo, možete koristiti i osnovno testo tako što ćete umesiti sveži kvasac, mleko, šećer i malo brašna.
Sastojci
Za 15 osoba
1 kom jaje (srednje veličine)
2 dl mleka (3,5% m.m.)
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
500 g brašna (tip 400)
80 g šećera
80 g otopljenog putera
1-2 prstohvata soli
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Za pripremu testa, odvojite žumance od belanceta. Zagrejte mleko u šerpici dok ne bude mlako. Umesite kvasac, brašno, mleko, šećer, žumance, puter i so tako da dobijete elastično testo sa glatkom površinom koja se više ne lepi. Postavite testo u čistu činiju, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da nadođe oko sat vremena na temperaturi od oko 30-35°C dok se količina testa ne udvostruči.
Pečenje
Premesite testo i oblikujte ga u okruglu veknu. Zagrejte rernu (gornji i donji grejač: 180°C, sa uključenim ventilatorom: 155°C). Postavite hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i nožem napravite useke preko vekne dubine oko 5 mm. Premažite belancetom i pecite oko 30 minuta.
Savet
Za mekše testo, možete koristiti i osnovno testo tako što ćete umesiti sveži kvasac, mleko, šećer i malo brašna.
Tagovi