U toplom mleku razmutiti kvasac, šećer i kašičicu brašna. Kada nadome dodati zagrejan jogurt. Umutiti jaja i pomešati ove dve smese. Postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i na kraju otopljeni margarin. Umesiti glatko testo, prekriti i ostaviti da odstoji 45 minuta. Od testa formirati 12 loptica, ostaviti još petnestak minita da narastu, a zatim svaku lopticu istanjiti. Jedan deo iseći ma trakice, kao na slici, a na drugi staviti fil i urolati. Premazati žumancem umućenim sa uljem i kiselim mlekom. Peći na 200 stepeni 20ak minuta.
Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo
Sastojci
Za 12 osoba
125 ml jogurta
125 ml mleka
1 kesica Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičica šećera
500 g brašna
1 jaje
1 belance
pola kesice Dr. Oetker Prašak za pecivo
80 g margarin
prstihvat soli
1 žumance
1 kašika kiselog mleka
1 kašičica ulja
po želji susam/mak/lan/kim...
po želji sir, kačkavalj, šunka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U toplom mleku razmutiti kvasac, šećer i kašičicu brašna. Kada nadome dodati zagrejan jogurt. Umutiti jaja i pomešati ove dve smese. Postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i na kraju otopljeni margarin. Umesiti glatko testo, prekriti i ostaviti da odstoji 45 minuta. Od testa formirati 12 loptica, ostaviti još petnestak minita da narastu, a zatim svaku lopticu istanjiti. Jedan deo iseći ma trakice, kao na slici, a na drugi staviti fil i urolati. Premazati žumancem umućenim sa uljem i kiselim mlekom. Peći na 200 stepeni 20ak minuta.
Tagovi