Za 6 osoba
2 kg svinjska rebra
100 g gotov sos za roštilj
500 ml pivo
1,5 kg krompir
1 glavica/e beli luk
po ukusu majčina dušica
100 ml maalinovo ulje
po ukusu suvi biljni začin
Priprema:
U dublji pleh staviti rebra(nije ih potrebno soliti,jer su sama već dovoljno slana).
Premazati ih sosom za roštilj,u pleh naliyi pivo,pokriti i čvrsto zaviti alu-folijom.
Peći na 150 stepeni oko 4 sati.
Skinuti foliju,rernu pojačati na 220 stepeni,pa vratiti meso na još 10 minuta.
Krompir oljuštiti,oprati,naliti vodom,posoliti i staviti na vatru.
Kuvati 15 minuta.
Gotov krompir ocediti,začiniti suvim biljnim začinom i majčinom dušicom i preliti maslinovim uljem.
Beli luk oljuštiti i zajedno sa krompirom staviti u pleh u kome su se pekla rebra.
Peći 20 minuta.
Gotov krompir izvaditi iz rerne i poslužiti sa rebrima.
Prijatno!
Sastojci
Za 6 osoba
2 kg svinjska rebra
100 g gotov sos za roštilj
500 ml pivo
1,5 kg krompir
1 glavica/e beli luk
po ukusu majčina dušica
100 ml maalinovo ulje
po ukusu suvi biljni začin
Priprema
Priprema:
U dublji pleh staviti rebra(nije ih potrebno soliti,jer su sama već dovoljno slana).
Premazati ih sosom za roštilj,u pleh naliyi pivo,pokriti i čvrsto zaviti alu-folijom.
Peći na 150 stepeni oko 4 sati.
Skinuti foliju,rernu pojačati na 220 stepeni,pa vratiti meso na još 10 minuta.
Krompir oljuštiti,oprati,naliti vodom,posoliti i staviti na vatru.
Kuvati 15 minuta.
Gotov krompir ocediti,začiniti suvim biljnim začinom i majčinom dušicom i preliti maslinovim uljem.
Beli luk oljuštiti i zajedno sa krompirom staviti u pleh u kome su se pekla rebra.
Peći 20 minuta.
Gotov krompir izvaditi iz rerne i poslužiti sa rebrima.
Prijatno!
Tagovi