Sastojci

Za 20 osoba

Fil 1:

1500 ml Mleka

5 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom slatke pavlake

250 g Margarin ili maslac

16 supena kašika Šećer

100 g Bela čokolada za kuvanje

Fil 2:

3 Čaše Kisela pavlaka Moja kravica

250 ml Kisela voda

Kora:
Dekoracija

1 pakovanje/a Dr. Oetker Dekor Srebrne perle

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila br 1:

Staviti 1200 ml mleka da se zagreje do ključanja. U posebnoj posudi razmutiti šećer, Burbon vanilin šećer i 5 kesica pudinga, naliti u šerpu sa ključalim mlekom i mešati na laganoj vatri dok ne dobije željenu gustinu. Kada je gotovo izlomiti 100 g bele čokolade za kuvanje i mešati dok se ne istopi.

Ostaviti da se skroz ohladi.

U medjuvremenu umutiti margarin /maslac sa 50 g šećera u prahu i 100 g mleka u prahu.

Kada puding bude skroz ohladjen, postepeno ga dodavati kašiku po kašiku u umućen margarin i neprestano mutiti mikserom na srednjoj brzini.

Priprema fila br 2:

Umutiti šlag krem sa 250 ml hladne kisele vode. Šlag treba da bude čvrst. Dodati 3 čaše kisele pavlake i kratko mutiti mikserom.

Filovanje:

Na odgovarajućem poslužavniku na dnu razmazati 1 kašiku fila sa pudingom, da bi se prva rozen kora zalepila i da se ne bi pomerala prilikom filovanja ostatka torte.

Na koru ide fil sa pudingom, zatim fil sa šlagom pa opet kora, i tako sve dok se ne utroše oba fila i kore.

Filovanje završiti šlagom odozgo. Dekorisati Dr Oetker dekoracijom po želji.

Ovo je osnovni recept. Kao što sam napomenula može se modifikovati tako što se izmedju mogu redjati voće, najbolje maline ili jagode, na filu od šlaga. Ili neko koštunjičavo voće. Izbor je na vama. Prijatno!