Za 8 osoba
2 kg prasećeg buta
1 supena kašika masti
100 ml vode
2 supena kašika soli
1/2 konzerve piva za prelivanje
Praseći but iz rerne
But dobro usoliti.
Staviti u tepsiju ili pleh.
Dodati malo masti i vode.
Staviti u rernu da se peče na 180 stepeni.
Povremeno okretati i prelivati tečnošću iz pleha.
Pri kraju po želji preliti sa malo piva, može a i ne mora, kako bi kožica bila krckavija.
Sastojci
Za 8 osoba
2 kg prasećeg buta
1 supena kašika masti
100 ml vode
2 supena kašika soli
1/2 konzerve piva za prelivanje
Priprema
Praseći but iz rerne
But dobro usoliti.
Staviti u tepsiju ili pleh.
Dodati malo masti i vode.
Staviti u rernu da se peče na 180 stepeni.
Povremeno okretati i prelivati tečnošću iz pleha.
Pri kraju po želji preliti sa malo piva, može a i ne mora, kako bi kožica bila krckavija.
Tagovi