Sastojci

Za 6 osoba

Sastojci:

2 komad/a Luk

1 komad/a cureci batak sa karabatkom

1 komad/a cureca ledja

2 komad/a Šargarepa

2 komad/a korena pastrnaka

1 komad/a koren persuna

1 komad/a korena celera

2 komad/a cen belog luka

5-6 komad/a Biber

2 supena kašika suvog zacina

1 supena kašika persunov list

Za griz knedle:

2 komad/a Jaja

2 supena kašika Maslinovo ulje

7 supena kašika C Pšenični griz 250g

1 kafena kašičica C Prašak za pecivo

1 kafena kašičica sol

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA:

U dublju serpu ili lonac staviti curetinu,naliti vodu i krckati da tek pocne da omeksava.Dovoljno je 10 minuta.Dodati pecen luk na plotni,oguljenu zelen/vece komade,ako imate sitniju zelen stavite vise.Stavite beli luk,biber,zacin i nalite vodu.Vode treba da prekrije duplo-oko 4,5 litara vode.Od ove kolicine se dobije oko 3,5 litre supe.Kada supa pocne da kuva jako,smanjimo na nizu temperaturu i krcako oko 1,5 sat.Skoro pred kraj dodaje se lisce i jos malo kuva.Zatim se procedi i supu od koje smo odvojili zelen i meso zakuvamo knedle.

PRIPREMA KNEDLI:

U jedan dublji tanjir ili cinijicu umutiti viljuskom dobro jaja.Dodati griz,ulje,so,i prasak za pecivo.Izmesati,smesa treba da je slicne gustine kao tek skuvana palenta.Ostaviti da stoji 20 minuta da se griz stegne i malom kasikicom vaditi knedlice,zaroniti u kljucalu supu.Kasikicu pre vadjenja knedli zaronite u supu tako ce se lepo odvajati.To radite sto mozete brze,kuvajte ih jos 10-15 minuta u supi.Imajte na umu da ce one jos narasti i omeksati i kad supu sklonite sa sporeta,treba samo da je poklopljeno.U supu jos iseckajte zelen i posluzite.Curece meso se kod nas sluzi uz paradajz sos,sos od mirodjije,bareni krompir...dajte mi vi jos neku ideju kako ga posluziti...PRIJATNO