Izmesati jogurt i mleko.U vangli izmesati kvasac sa secerom,dve kasike brasna i malo izmesanog mleka i jogurta.Ostaviti da nadodje.Dodati jaja i ostatak mleka i jogurta,ulje pa promesati.Zamesiti uz postepeno dodavanje brasna.Podeliti na 8 delova,premesiti u loptice i ostaviti 20-30 minuta da stoji.Razvuci prvu lopticu,narendati malo margarina,preklopiti drugim razvucenim testom i tako do kraja. Na zadnju ne ide margarin.Rukama poravnati torticu od testa pa oklagijom razvuci u veliki krug.Iseci na 16 delova i praviti kiflice,motati i redjati u podmazanu tepsiju.Sredina pogace je od tri kiflice koje se preseku po pola.Premazati jajetom i posuti susamom.Najbolje je da stoji sat vremena pre nego sto se stavi u vrucu rernu.Rernu zagrejati na 200 stepeni.Peci pogacu prekrivenu pek papirom oko 40-45minuta,skloniti papir pa jos kratko zapeci.Pecenu i vrucu mozete premazati uljem zbog sjaja. Prijatno.
Sastojci
Za 12 osoba
1 kg Namensko brašno
1 komad/a Sveži kvasac
1 supena kašika Šećer
2 supena kašika sol
100 ml Jogurt
400 ml Mleko
3 komad/a Jaja
4 supena kašika Maslinovo ulje
200 g Margarin
2 supena kašika Susam
Priprema
priprema:
Izmesati jogurt i mleko.U vangli izmesati kvasac sa secerom,dve kasike brasna i malo izmesanog mleka i jogurta.Ostaviti da nadodje.Dodati jaja i ostatak mleka i jogurta,ulje pa promesati.Zamesiti uz postepeno dodavanje brasna.Podeliti na 8 delova,premesiti u loptice i ostaviti 20-30 minuta da stoji.Razvuci prvu lopticu,narendati malo margarina,preklopiti drugim razvucenim testom i tako do kraja. Na zadnju ne ide margarin.Rukama poravnati torticu od testa pa oklagijom razvuci u veliki krug.Iseci na 16 delova i praviti kiflice,motati i redjati u podmazanu tepsiju.Sredina pogace je od tri kiflice koje se preseku po pola.Premazati jajetom i posuti susamom.Najbolje je da stoji sat vremena pre nego sto se stavi u vrucu rernu.Rernu zagrejati na 200 stepeni.Peci pogacu prekrivenu pek papirom oko 40-45minuta,skloniti papir pa jos kratko zapeci.Pecenu i vrucu mozete premazati uljem zbog sjaja. Prijatno.
Tagovi