Za 10 osoba
500 g Brašno
2 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 komad/a Jaje
1 komad/a Žumance
100 l Šećer
1 prstohvat/a So
150 ml Mleko
125 g Maslac
Božićni hleb
Brašno umešati sa soli, šećerom i suvim kvascem. Zatim dodati mleko, jedno celo jaje plus jedno žumance i maslac.
Umesiti testo i ostaviti ga na toplom pola sata.
Zatim ga još jednom premesiti, staviti u pleh i formirati oblik i dekpraciju, i po želji premazati jednim žumancem.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo
Sastojci
Za 10 osoba
500 g Brašno
2 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 komad/a Jaje
1 komad/a Žumance
100 l Šećer
1 prstohvat/a So
150 ml Mleko
125 g Maslac
Naši proizvodi
Priprema
Božićni hleb
Brašno umešati sa soli, šećerom i suvim kvascem. Zatim dodati mleko, jedno celo jaje plus jedno žumance i maslac.
Umesiti testo i ostaviti ga na toplom pola sata.
Zatim ga još jednom premesiti, staviti u pleh i formirati oblik i dekpraciju, i po želji premazati jednim žumancem.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.