Sastojci

Za 9 osoba

Kolač

3 kom jaja

600 ml mleka

200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Zagrevanje rerne

Zagrejati rernu na 160 C.

Patišpanj

Premazati tepsiju/kalup za pečenje (22 x 22 cm) margarinom. Odvojiti belanca od žumanaca i mutiti ih najvećom brzinom 3 minuta, a zatim dodati žumanca umućenim belancima i mutiti varjačom ili špatulom dok se ne sjedine. Dodati mešavinu za patišpanj (Un karışımı) i nastaviti mešanje špatulom kako bi se održala vazdušasta struktura. Sipati u tepsiju i peći dok gornja strana ne porumeni (oko 25-35 minuta).

Toping

Sipati slatku pavlaku, mleko i toping (Islatma sosu için toz karışımı) u činiju i mutiti ručno žicom za mućenje 2-3 min. Odmah zatim sipati mešavinu na ispečeni patišpanj, koji je prethodno isečen na komade željene veličine.

Ostaviti da upije i dostigne sobnu temperaturu, a zatim ostaviti u frižideru 2-3 sata.

Preliv

Preliti karamel sosom iz kesice (Karamel Sos) neposredno pre posluživanja.

Napomena: Po istom principu se priprema i Dr. Oetker Trileće kolač sa prelivom od kupina.

Komentari

Divan

Odgovori

Odlično ❤️

Odgovori

Divno 👍

Odgovori
Odgovori

Odlican

Odgovori

@bibi Drago nam je da Vam se dopada! :)

Odgovori

Isprobala,svi se oduševili 👏🏻😘

Odgovori

Super!

Odgovori

Savršeno izgleda

Odgovori

Divan je!❤️

Odgovori

@mruza @natasas Drago nam je da vam se dopada! :)

Odgovori

Fenomenalan je😍

Odgovori

Obožavam trilece kolač 👌 Od kada je izašao na tržište Dr. Oetker vrlo često je u našem domu 😍 Brzo, lako i ukusno 👍

Odgovori