Sve sastojke pomesati, premazati testo maslinovim uljem i pustiti da testo odmori 30minuta.
Posle toga ga razvuci tanko.
Sos, nadev
Sve sastojke za sos promesati i lepo premazati koru ili jednostavnije premazati kecapom. Mada je meni sa pelatom ukusnije. Kecap stavim preko gotove pice.
Preko sosa naredjam sve sastojke i prelijem mesavinom jogurta i jednog jajeta.
Sastojci
Za 4 osoba
250 g Brasno T-400
125 ml Vode
1 kesica/e C Suvi kvasac
1 kafena kašičica So
3 supena kašika Maslinovo ulje
1 kafena kašičica Secer
200 ml Paradajz pelat
1 supena kašika Origano
1 kafena kašičica Bosiljak
1/2 kafena kašičica Beli luk u prahu
1 prstohvat/a Secer
1/2 kafena kašičica So
2 kafena kašičica Maslinovo ulje
50 g Svinjska prsut
50 g Sunka
50 g Kackavalj
1 komad/a Ljuta papricica
100 Ml Jogurt
1 komad/a Jaje
1 kesica/e Marinirani sampunjoni
5 komad/a Masline
Priprema
Testo
Sve sastojke pomesati, premazati testo maslinovim uljem i pustiti da testo odmori 30minuta.
Posle toga ga razvuci tanko.
Sos, nadev
Sve sastojke za sos promesati i lepo premazati koru ili jednostavnije premazati kecapom. Mada je meni sa pelatom ukusnije. Kecap stavim preko gotove pice.
Preko sosa naredjam sve sastojke i prelijem mesavinom jogurta i jednog jajeta.
Pecem oko 20 minuta na 180C.
Tagovi