Sastojci

Za 4 osoba

Testo

250 g Brasno T-400

125 ml Vode

1 kesica/e C Suvi kvasac

1 kafena kašičica So

3 supena kašika Maslinovo ulje

1 kafena kašičica Secer

Sos za picu

200 ml Paradajz pelat

1 supena kašika Origano

1 kafena kašičica Bosiljak

1/2 kafena kašičica Beli luk u prahu

1 prstohvat/a Secer

1/2 kafena kašičica So

2 kafena kašičica Maslinovo ulje

Nadev

50 g Svinjska prsut

50 g Sunka

50 g Kackavalj

1 komad/a Ljuta papricica

100 Ml Jogurt

1 komad/a Jaje

1 kesica/e Marinirani sampunjoni

5 komad/a Masline

Priprema

Testo

Sve sastojke pomesati, premazati testo maslinovim uljem i pustiti da testo odmori 30minuta.

Posle toga ga razvuci tanko.

Sos, nadev

Sve sastojke za sos promesati i lepo premazati koru ili jednostavnije premazati kecapom. Mada je meni sa pelatom ukusnije. Kecap stavim preko gotove pice.

Preko sosa naredjam sve sastojke i prelijem mesavinom jogurta i jednog jajeta.

Pecem oko 20 minuta na 180C.