Umutiti 12 belanaca, dodati 200 g šećera, mutiti 5 minuta. Dodati 200 g mlevenih lešnika pomešanih sa 40 g brašna, nežno ih umešati. Smešu podeliti na četiri dela i od svakog dela Ispeći koru prečnika 24 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 12-15 minuta.
2.
Umutiti 12 žumanaca, 200 g šećera I burbon vanila šečer, dodati 200 ml mleka i 4 kesice pudinga sa ukusom vanile.
3.
Zakuvati smesu u 800 ml mleka.
4.
Skuvan fil podeliti na dva dela. U jednu polovinu fila umešati mlečnu, u drugu polovinu umešati belu čokoladu.
5.
Ohlađene filove spojiti sa penasto umućenim puterom.
Sastojci
Za 12 osoba
12 Jaja
400 g šećera
200 g lešnika
40 g brašna
4 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1,4 l mleka
200 g mlečne čokolade
200 g bele čokolade
250 g putera/masalaca
4 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
2 kesica/e Dr. Oetker Dekor šarene mrvice
Naši proizvodi
Priprema
1.
Umutiti 12 belanaca, dodati 200 g šećera, mutiti 5 minuta. Dodati 200 g mlevenih lešnika pomešanih sa 40 g brašna, nežno ih umešati. Smešu podeliti na četiri dela i od svakog dela Ispeći koru prečnika 24 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 12-15 minuta.
2.
Umutiti 12 žumanaca, 200 g šećera I burbon vanila šečer, dodati 200 ml mleka i 4 kesice pudinga sa ukusom vanile.
3.
Zakuvati smesu u 800 ml mleka.
4.
Skuvan fil podeliti na dva dela. U jednu polovinu fila umešati mlečnu, u drugu polovinu umešati belu čokoladu.
5.
Ohlađene filove spojiti sa penasto umućenim puterom.
6.
Umutiti šlag sa 400 ml hladnog mleka.
7.
Ređati: kora-crni fil-beli fil-šlag, ponoviti 4 puta.
8.
Zatim kalup izvrnuti na dekorativnu tacnu . Celu tortu premazati šlagom i dekorisati šarenim mrvicama po obodu.
Tagovi