Sav keks izlomiti i ostaviti u većoj posudi. Propržiti orahe oko 5 minuta, povremeno mešajući, pa dodati u izlomljeni keks.
U šerpi izmešati šećer i kakao, pa dodati vodu uz neprestano mešanje. Dobro sjediniti da se dobije jednolična smesa, pa dodati puter i staviti na ringlu da se puter rastopi i dobro sjedini sa smesom. Biće potrebno 7-8 minuta kuvanja na srednjoj temperaturi.
Ohladiti 10-15 minuta, dodati ekstrakt vanile. Promešati, pa preliti preko izlomljenog keksa pomešanog sa orasima.
Dobro izmešajte da se krem svuda rasporedi, pa sipajte u pleh ili neku dublju posudu, kako biste mogli da oblikujete poslasticu.
To uradite kašikom ili špatulom, pa kad ste oblikovali, poklopite posudu sa tortom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata do sat vremena.
Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju
Sastojci
Za 8 osoba
800 g keksa
100 g oraha
200 g secera
60 g Dr. Oetker Kakao 80g
240 ml vode
150 g putera
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
120 ml slatke pavlake
120 g cokolade za kuvanje
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Sav keks izlomiti i ostaviti u većoj posudi. Propržiti orahe oko 5 minuta, povremeno mešajući, pa dodati u izlomljeni keks.
U šerpi izmešati šećer i kakao, pa dodati vodu uz neprestano mešanje. Dobro sjediniti da se dobije jednolična smesa, pa dodati puter i staviti na ringlu da se puter rastopi i dobro sjedini sa smesom. Biće potrebno 7-8 minuta kuvanja na srednjoj temperaturi.
Ohladiti 10-15 minuta, dodati ekstrakt vanile. Promešati, pa preliti preko izlomljenog keksa pomešanog sa orasima.
Dobro izmešajte da se krem svuda rasporedi, pa sipajte u pleh ili neku dublju posudu, kako biste mogli da oblikujete poslasticu.
To uradite kašikom ili špatulom, pa kad ste oblikovali, poklopite posudu sa tortom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata do sat vremena.
Uživajte!
Tagovi