Za 2 osoba
1,2 kg karfiola
1,4 L vode (7 čaša)
120 g šećera
2 supene kašike soli
2 dl sirćeta
malo sušene mirođije i bibera(u zrnu)
1 g konzervansa
Priprema rastvora
Karfiol oprati pod mlazom hladne vode i potopiti ga u blagi rastvor sode bikarbone(1 kašičica u vanglici vode).
U lonac sipati sve sastojke za rastvor da proključaju.
Karfiol složiti u odgovarajuću posudu i preliti ga vrelim rastvorom.
Posudu dobro zatvoriti,uviti u ćebe(neobavezno).
Kad se ohladi smestiti u ostavu.
Sastojci
Za 2 osoba
1,2 kg karfiola
1,4 L vode (7 čaša)
120 g šećera
2 supene kašike soli
2 dl sirćeta
malo sušene mirođije i bibera(u zrnu)
1 g konzervansa
Priprema
Priprema rastvora
Karfiol oprati pod mlazom hladne vode i potopiti ga u blagi rastvor sode bikarbone(1 kašičica u vanglici vode).
U lonac sipati sve sastojke za rastvor da proključaju.
Karfiol složiti u odgovarajuću posudu i preliti ga vrelim rastvorom.
Posudu dobro zatvoriti,uviti u ćebe(neobavezno).
Kad se ohladi smestiti u ostavu.