Recept za nagradni konkurs: Recepti s ljubavlju

Sastojci

Za 12 osoba

tortu

1 pakovanje/a piskote

70 g maslaca

2 supena kašika C Šećer u prahu 250g

6 supena kašika secera

200-300 g malina

250 ml mleka

200 ml vode

Naši proizvodi

Priprema

priprema

U mleko dodati 2 kašike šećera, skuvati puding i ohladiti ga. Maslac umutiti sa prah šećerom, pa spojiti sa ohlađenim pudingom i dobro umutiti. U šerpu sipati vodu i dodati maline i 2 kašike šećera. Kad provri procediti da se odstrani seme. Vratiti ponovo na šporet, pa u to zakuvati puding od malina.

U manji okrugli pleh na dno staviti foliju pa poređati pola piškota, odozgo istresti sav puding od malina i rasporediti.

Preko njega puding od vanile i odozgo poređati ostatak piškota. Ostaviti pokriveno folijom da prenoći ili 3-4 sata da se stegne.

Istresti na tanjir pa tortu preliti čokoladom.. Može se ukrasiti šlagom i malinama.