Kora: 10 belance 40 supenih kašika kristal šećera mutiti da bude gusto.U umućena belanca dodati 1 supenu i 1 kafenu kašiku alkoholnog sirćeta. Sušenje kore 2 sata na 100stepeni. Hlađenje kore 2 sata u isključenoj rerni . Pa onda hlađenje kore do sutra.Danas konačno prvi sečenje kora pa kuvanje fila . Fil: 10 žumanaca 10 kasika šećera 1 vanilin šećer 200g maslaca 400g mlevenih oraha Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećer i kuvati na pari 17minuta.Sve vreme kuvanja mešati. U ohlađena žumanca dodati penasto umućen maslac. Varjačom promesati pa dodati orahe. Filovanje Kora polovina fila kora druga polovina fila. Umutiti 3 kesice šlaga i dekorisati tortu. Positi sa mlevenim orasima.
Sastojci
Za 16 osoba
10 komad/a belanaca
40 supena kašika kristal šećera
1 supena kašika alkoholnog sirćeta
1 kafena kašičica alkoholnog sirćeta
10 komad/a žumanaca
10 kašika šećera
1 komad/a Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g maslaca
400 g oraha
Naši proizvodi
Priprema
Način pripreme
Kora: 10 belance 40 supenih kašika kristal šećera mutiti da bude gusto.U umućena belanca dodati 1 supenu i 1 kafenu kašiku alkoholnog sirćeta. Sušenje kore 2 sata na 100stepeni. Hlađenje kore 2 sata u isključenoj rerni . Pa onda hlađenje kore do sutra.Danas konačno prvi sečenje kora pa kuvanje fila . Fil: 10 žumanaca 10 kasika šećera 1 vanilin šećer 200g maslaca 400g mlevenih oraha Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećer i kuvati na pari 17minuta.Sve vreme kuvanja mešati. U ohlađena žumanca dodati penasto umućen maslac. Varjačom promesati pa dodati orahe. Filovanje Kora polovina fila kora druga polovina fila. Umutiti 3 kesice šlaga i dekorisati tortu. Positi sa mlevenim orasima.
Унеси
Write to Dijana Popovic