Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo

Sastojci

Za 4 osoba

Testo

Oko 550 g Brašno T-400

1 Kašika Šećera

1/2 Kašike Soli

Na vrh Noža C Soda bikarbona

180 g Tople vode

180 g Jogurta

2. Kašike Ulja

Za premazivanje

Malo Odprilike Svežeg peršuna

4 Kašika Maslinovog ulja

1-2 Čena Belog luka

Naši proizvodi

Priprema

Testo.

Prvo pomešajte suve sastojke. U pisebnu činiju sipajte vodu, ulje, jogurt gde će te dodati suve sastojke pa zamesiti testo. Krenite sa manjom količinom brašna pa dodajte kasnije kolko je potrebno da ne bi ste dobili tvrdo testo.

Ostavite da naraste.

Formiranje

Razmesite testo pa Po želji podelite na od 7-10 delova. Zavisi koliki vam je tiganj u kome će te pržiti lepinje. Rastanjite svaki deo debljine 1cm.

Prženje

Zagrejite tiganj, najbilji je neki od teflona, bez podmazivanja. Na suvom zagrejanom tiganju počnite da pečete lepinje.

Premazivanje

U jednu činiju naseckajte peršun i beli luk pa ih pomešajte sa maslinovim uljem.Svaku pečenu lepinju premažite premazom. U koliko ne volite ove sastojke, možete preskočiti ovaj premaz. I u koliko planirate da lepinje jedete uz slatke namaze i dodatke.

PRIJATNO!