Prvo pomešajte suve sastojke. U pisebnu činiju sipajte vodu, ulje, jogurt gde će te dodati suve sastojke pa zamesiti testo. Krenite sa manjom količinom brašna pa dodajte kasnije kolko je potrebno da ne bi ste dobili tvrdo testo.
Ostavite da naraste.
Formiranje
Razmesite testo pa Po želji podelite na od 7-10 delova. Zavisi koliki vam je tiganj u kome će te pržiti lepinje. Rastanjite svaki deo debljine 1cm.
Prženje
Zagrejite tiganj, najbilji je neki od teflona, bez podmazivanja. Na suvom zagrejanom tiganju počnite da pečete lepinje.
Premazivanje
U jednu činiju naseckajte peršun i beli luk pa ih pomešajte sa maslinovim uljem.Svaku pečenu lepinju premažite premazom. U koliko ne volite ove sastojke, možete preskočiti ovaj premaz. I u koliko planirate da lepinje jedete uz slatke namaze i dodatke.
Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo
Sastojci
Za 4 osoba
Oko 550 g Brašno T-400
1 Kašika Šećera
1/2 Kašike Soli
1 Kesica C Suvi kvasac 10g
Na vrh Noža C Soda bikarbona
Na vrh Noža C Prašak za pecivo
180 g Tople vode
180 g Jogurta
2. Kašike Ulja
Malo Odprilike Svežeg peršuna
4 Kašika Maslinovog ulja
1-2 Čena Belog luka
Naši proizvodi
Priprema
Testo.
Prvo pomešajte suve sastojke. U pisebnu činiju sipajte vodu, ulje, jogurt gde će te dodati suve sastojke pa zamesiti testo. Krenite sa manjom količinom brašna pa dodajte kasnije kolko je potrebno da ne bi ste dobili tvrdo testo.
Ostavite da naraste.
Formiranje
Razmesite testo pa Po želji podelite na od 7-10 delova. Zavisi koliki vam je tiganj u kome će te pržiti lepinje. Rastanjite svaki deo debljine 1cm.
Prženje
Zagrejite tiganj, najbilji je neki od teflona, bez podmazivanja. Na suvom zagrejanom tiganju počnite da pečete lepinje.
Premazivanje
U jednu činiju naseckajte peršun i beli luk pa ih pomešajte sa maslinovim uljem.Svaku pečenu lepinju premažite premazom. U koliko ne volite ove sastojke, možete preskočiti ovaj premaz. I u koliko planirate da lepinje jedete uz slatke namaze i dodatke.
PRIJATNO!
Tagovi