Za 27 osoba
500 g Brašno T-400
100 ml Pivo
200 ml Ulja
1 Kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
200 ml Voda
300 g Šećera
1 Kesica C Vanilin šećer
100 g C Kokos
Testo
Pomešati suve sastojke, brašno, pecivo, dodajte pivo i ulje pa zamesite masno tesno. Ostavite par minuta da odmori.
Sirup
Skuvajte sirup sa vodom i šećerom. Od momenta ključanja 3-5 min. Na kraju dodajte vanilin šećer.
Formiranje kiflica
Podelite testo na od 27-30delova. Svaki deo izvaljkajte u jedan štapić debljine prsta pa zakrivite krajeve u obliku podkovice.
Pečenje
Pecite maksimalno 10-ak min. Na 200-250°C. Kada su pečene one su bele.
Umak i valjanje
Pečene kiflice umočite u sirup na par sekundi, pa u kokos. Umesto kokosa možete orahe, lešnike ili šta god vam padne na pamet.
Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo
Sastojci
Za 27 osoba
500 g Brašno T-400
100 ml Pivo
200 ml Ulja
1 Kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
200 ml Voda
300 g Šećera
1 Kesica C Vanilin šećer
100 g C Kokos
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Pomešati suve sastojke, brašno, pecivo, dodajte pivo i ulje pa zamesite masno tesno. Ostavite par minuta da odmori.
Sirup
Skuvajte sirup sa vodom i šećerom. Od momenta ključanja 3-5 min. Na kraju dodajte vanilin šećer.
Formiranje kiflica
Podelite testo na od 27-30delova. Svaki deo izvaljkajte u jedan štapić debljine prsta pa zakrivite krajeve u obliku podkovice.
Pečenje
Pecite maksimalno 10-ak min. Na 200-250°C. Kada su pečene one su bele.
Umak i valjanje
Pečene kiflice umočite u sirup na par sekundi, pa u kokos. Umesto kokosa možete orahe, lešnike ili šta god vam padne na pamet.
Tagovi