Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo

Sastojci

Za 27 osoba

Testo

500 g Brašno T-400

100 ml Pivo

200 ml Ulja

Sirup

200 ml Voda

300 g Šećera

Za dekoraciju

100 g C Kokos

Naši proizvodi

Priprema

Testo

Pomešati suve sastojke, brašno, pecivo, dodajte pivo i ulje pa zamesite masno tesno. Ostavite par minuta da odmori.

Sirup

Skuvajte sirup sa vodom i šećerom. Od momenta ključanja 3-5 min. Na kraju dodajte vanilin šećer.

Formiranje kiflica

Podelite testo na od 27-30delova. Svaki deo izvaljkajte u jedan štapić debljine prsta pa zakrivite krajeve u obliku podkovice.

Pečenje

Pecite maksimalno 10-ak min. Na 200-250°C. Kada su pečene one su bele.

Umak i valjanje

Pečene kiflice umočite u sirup na par sekundi, pa u kokos. Umesto kokosa možete orahe, lešnike ili šta god vam padne na pamet.