Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo

Sastojci

Za 30 osoba

Testo

1 kg Brašno T-400

1/2 l Mleka

2 komad/a Jaja

100 ml ulja Dijamant

1 kafena kašičica šećera

1/2 kafena kašičica soli

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Sve sastojke pomešati, umesiti testo srednje mekoće (da se ne lepi za ruke), prekriti i ostaviti oko sat vremena da naraste. Zatim premesiti i ostaviti još oko 15 minuta da odstoji.

Priprema krofni

Testo potom razviti na brašnom posut sto. seći modlom za krofne ( ili čašom ) krofne željene veličine i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obadve strane. Pržene vaditi na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.

p.s. od delova testa ostalih između sečenja,možete praviti i druge oblike po želji

dekoracija krofni

Pržene i prohlađene krofne posipati prah šećerom u koji je dodat vanil šećer Dr.Oetker. Prijatno