Sve sastojke pomešati, umesiti testo srednje mekoće (da se ne lepi za ruke), prekriti i ostaviti oko sat vremena da naraste. Zatim premesiti i ostaviti još oko 15 minuta da odstoji.
Priprema krofni
Testo potom razviti na brašnom posut sto. seći modlom za krofne ( ili čašom ) krofne željene veličine i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obadve strane. Pržene vaditi na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.
p.s. od delova testa ostalih između sečenja,možete praviti i druge oblike po želji
dekoracija krofni
Pržene i prohlađene krofne posipati prah šećerom u koji je dodat vanil šećer Dr.Oetker. Prijatno
Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo
Sastojci
Za 30 osoba
1 kg Brašno T-400
1/2 l Mleka
2 komad/a Jaja
100 ml ulja Dijamant
20 g Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica šećera
1/2 kafena kašičica soli
500 g C Šećer u prahu 500g
20 g Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Sve sastojke pomešati, umesiti testo srednje mekoće (da se ne lepi za ruke), prekriti i ostaviti oko sat vremena da naraste. Zatim premesiti i ostaviti još oko 15 minuta da odstoji.
Priprema krofni
Testo potom razviti na brašnom posut sto. seći modlom za krofne ( ili čašom ) krofne željene veličine i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obadve strane. Pržene vaditi na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.
p.s. od delova testa ostalih između sečenja,možete praviti i druge oblike po želji
dekoracija krofni
Pržene i prohlađene krofne posipati prah šećerom u koji je dodat vanil šećer Dr.Oetker. Prijatno
Tagovi