U sud sipajte toplo mleko,kvasac,šećer i kašičicu brašna.Promešajte pa dodajte jedno jaje,sirće,so i brašnom zamesite testo.Testo prebacite u nauljanu posudu i ostavite oko 40min.Nakon toga testo podelite na dva dela pa prvi deo podelite na dva dela.Svaki deo posebno oklagijom razvucite na pobrašnjavenoj podlozi u krug.Premažite puterom,pa preko stavite drugi krug.Krug isecite na 12 trougla.Svaki trougao zasecite na tri trake kako je prikazano na slici.Na širi deo stavite malo senfa i četvrtinu viršle a zatim urolajte.Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom.Na svaku kiflicu stavite manje parče putera.Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20min.
Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo
Sastojci
Za 12 osoba
200 ml toplo mleko
1 kafena kašičica Šećer
1/2 pakovanje/a Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
50 ml ulja
2 komad/a Jaja
1 supena kašika jabukovo sirce
1 kafena kašičica so
450 g Brašno T-400
4 komad/a obarene virsle
malo g Senf
malo g Susam
malo g puter
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U sud sipajte toplo mleko,kvasac,šećer i kašičicu brašna.Promešajte pa dodajte jedno jaje,sirće,so i brašnom zamesite testo.Testo prebacite u nauljanu posudu i ostavite oko 40min.Nakon toga testo podelite na dva dela pa prvi deo podelite na dva dela.Svaki deo posebno oklagijom razvucite na pobrašnjavenoj podlozi u krug.Premažite puterom,pa preko stavite drugi krug.Krug isecite na 12 trougla.Svaki trougao zasecite na tri trake kako je prikazano na slici.Na širi deo stavite malo senfa i četvrtinu viršle a zatim urolajte.Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom.Na svaku kiflicu stavite manje parče putera.Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20min.
Tagovi