Za 4 osoba
1 kg kiselog kupusa
1 kg brašno
1 kafena kašičica soli
1/2 l vode
Priprema
U brašno dodati so i dodavati po malo mlake vode pa zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Kiseli kupus sitno izrendati i dinstati na malo ulja, dok voda koju pusti ne ispari.
Testo razmesiti pa podeliti na male loptice (10-15).
Svaku lopticu razviti tanko (veličine tanjira), premazati zagrejanim uljem i spajati po 3.
Svaki deo testa razvući tanko filovati i urolati.
U podmazan pleh redjati kao pužiće u krug dok se ne popuni plek pa ispeći.
Pečenu poprskati sa malo vode i pokriti da odstoji 10-ak minuta.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 4 osoba
1 kg kiselog kupusa
1 kg brašno
1 kafena kašičica soli
1/2 l vode
Priprema
Priprema
U brašno dodati so i dodavati po malo mlake vode pa zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Kiseli kupus sitno izrendati i dinstati na malo ulja, dok voda koju pusti ne ispari.
Testo razmesiti pa podeliti na male loptice (10-15).
Svaku lopticu razviti tanko (veličine tanjira), premazati zagrejanim uljem i spajati po 3.
Svaki deo testa razvući tanko filovati i urolati.
U podmazan pleh redjati kao pužiće u krug dok se ne popuni plek pa ispeći.
Pečenu poprskati sa malo vode i pokriti da odstoji 10-ak minuta.