Sastojci

Za 12 osoba

Banjalučki ćevapi sa kajmakom

1,5 kg junećeg mlevenog mesa

500 g svinjskog mlevenog mesa

1 kafena kašičica soli

4-5 čena belog luka

2 glavice crnog luka

2 kafena kašičica C Soda bikarbona

2 supena kašika kajmaka

Naši proizvodi

Priprema

Banjalučki ćevapi sa kajmakom

Izmešati juneće i svinjsko meso.

Dobro posoliti i dodati sitno seckani ili mleveni luk.

Smesu ostaviti da odstoji 4-5 sati na hladnom.

Pre nego što počnete da oblikujete ćevape dodajte sodu bikarbonu, rukama dobro izmesite bar desetak minuta.

Peći na roštilju ili u tiganju na vrelom ulju.

Somun ili lepinju malo natopiti sokom od ćevapa ili poprskati junećom supom i zapeći.

Služiti uz kajmak i sitno ceskani crveni luk.