Za 12 osoba
1,5 kg junećeg mlevenog mesa
500 g svinjskog mlevenog mesa
1 kafena kašičica soli
4-5 čena belog luka
2 glavice crnog luka
2 kafena kašičica C Soda bikarbona
2 supena kašika kajmaka
Banjalučki ćevapi sa kajmakom
Izmešati juneće i svinjsko meso.
Dobro posoliti i dodati sitno seckani ili mleveni luk.
Smesu ostaviti da odstoji 4-5 sati na hladnom.
Pre nego što počnete da oblikujete ćevape dodajte sodu bikarbonu, rukama dobro izmesite bar desetak minuta.
Peći na roštilju ili u tiganju na vrelom ulju.
Somun ili lepinju malo natopiti sokom od ćevapa ili poprskati junećom supom i zapeći.
Služiti uz kajmak i sitno ceskani crveni luk.
Sastojci
Za 12 osoba
1,5 kg junećeg mlevenog mesa
500 g svinjskog mlevenog mesa
1 kafena kašičica soli
4-5 čena belog luka
2 glavice crnog luka
2 kafena kašičica C Soda bikarbona
2 supena kašika kajmaka
Naši proizvodi
Priprema
Banjalučki ćevapi sa kajmakom
Izmešati juneće i svinjsko meso.
Dobro posoliti i dodati sitno seckani ili mleveni luk.
Smesu ostaviti da odstoji 4-5 sati na hladnom.
Pre nego što počnete da oblikujete ćevape dodajte sodu bikarbonu, rukama dobro izmesite bar desetak minuta.
Peći na roštilju ili u tiganju na vrelom ulju.
Somun ili lepinju malo natopiti sokom od ćevapa ili poprskati junećom supom i zapeći.
Služiti uz kajmak i sitno ceskani crveni luk.
Tagovi