Za 3 osoba
3 komad/a Jaja
250 ml Mleko
3 supena kašika Secer
1 kesica/e Vanilin secer
1 supena kašika Narendana kora limuna
100 g Secer
Krem
Prokuvati mleko sa secerom i vanilin secerom. I ostaviti da se prohladi .
Prohladjenom mleku dodati jaja koja su lagano umucena viljuskom.
Karamel
Karamelizovati secer i njime obloziti posudu u koju ce da se pece dezert. Sipati u posudu krem.
Pa posudu u kojoj je krem prebaciti u drugu tepsiju sa vodom.
Sve zajedno staviti u rernu i peci oko 50 minuta na 180C.
Gotov dezert okrenuti na tanjir seci i sluziti.
Sastojci
Za 3 osoba
3 komad/a Jaja
250 ml Mleko
3 supena kašika Secer
1 kesica/e Vanilin secer
1 supena kašika Narendana kora limuna
100 g Secer
Priprema
Krem
Prokuvati mleko sa secerom i vanilin secerom. I ostaviti da se prohladi .
Prohladjenom mleku dodati jaja koja su lagano umucena viljuskom.
Karamel
Karamelizovati secer i njime obloziti posudu u koju ce da se pece dezert. Sipati u posudu krem.
Pa posudu u kojoj je krem prebaciti u drugu tepsiju sa vodom.
Sve zajedno staviti u rernu i peci oko 50 minuta na 180C.
Gotov dezert okrenuti na tanjir seci i sluziti.
Tagovi