Zamesite testo od brašna, kvasca i malo soli sa dodatkom mlake vode, da bude mekše. Dodajte i ulje i kada ga dobro umesite, ostavite ga pokriveno oko 20 min. da odmara.
Zatim testo podelite na nekoliko komada i svaki komad razvijte okagijom, što tanje, pa premažite margarinom, s' tim što poslednju koru ostavite nenamazanu.
Kore odmah stavljajte jednu na drugu. Nakon nekoliko minuta razvucite poslagane kore u jednu veliku i što tanju koru.
U međuvremenu izmešajte jaja i sir. Sada poprskajte koru uljem i stavite preko nadev od sira i jaja.
Urolajte koru i koliko možete razvucite je rukama uzduž kako bi bila što duža. Secite nožem komade dužine oko 5 cm i uspravno ih ređajte u predhodno podmazanu tepsiju.
Preko poređanih komada prelijte ostatak nadeva i 3 kašike ulja.
pečenje:
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sat (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.
Dok je još vruća, odvajajte komade i tople služite uz jogurt, kiselo mleko, ajvar i sl.
Recept za nagradni konkurs: Podelite recepte za najukusnije testo
Sastojci
Za 7 osoba
oko 500 gr brašna
1 kesica C Suvi kvasac 10g
3 komada jaja
300 gr sira
150 gr margarina
2+3 kašike ulja
2 kašičice soli
Naši proizvodi
Priprema
testo:
Zamesite testo od brašna, kvasca i malo soli sa dodatkom mlake vode, da bude mekše. Dodajte i ulje i kada ga dobro umesite, ostavite ga pokriveno oko 20 min. da odmara.
Zatim testo podelite na nekoliko komada i svaki komad razvijte okagijom, što tanje, pa premažite margarinom, s' tim što poslednju koru ostavite nenamazanu.
Kore odmah stavljajte jednu na drugu. Nakon nekoliko minuta razvucite poslagane kore u jednu veliku i što tanju koru.
U međuvremenu izmešajte jaja i sir. Sada poprskajte koru uljem i stavite preko nadev od sira i jaja.
Urolajte koru i koliko možete razvucite je rukama uzduž kako bi bila što duža. Secite nožem komade dužine oko 5 cm i uspravno ih ređajte u predhodno podmazanu tepsiju.
Preko poređanih komada prelijte ostatak nadeva i 3 kašike ulja.
pečenje:
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 st. oko pola sat (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.
Dok je još vruća, odvajajte komade i tople služite uz jogurt, kiselo mleko, ajvar i sl.
Tagovi