! /
kubano belo meso (iz supe) iseckano na kockice
Priprema
Priprema prokelja
Ocistite i operite prokelj.Posolite vodu pa kada provri spustite prokelj i barite 5 minuta. Ocedite.U tiganj zagrejte ulje, dodajte prokelj, malo prodinstajte, dodajte so i biber, beli luk i zalite belim vinom. Krckajte dok vine ne ispari. Dodajte belo meso i pavlaku. Sluzite kao glavno jelo.
Sastojci
Za 6 osoba
500 g prokelja
3 supena kašika maslinovog ulja
2 cena belog luka
100 ml belog vina
400 ml kisele pavlake
/ po ukusu so, biber
! / kubano belo meso (iz supe) iseckano na kockice
Priprema
Priprema prokelja
Ocistite i operite prokelj.Posolite vodu pa kada provri spustite prokelj i barite 5 minuta. Ocedite.U tiganj zagrejte ulje, dodajte prokelj, malo prodinstajte, dodajte so i biber, beli luk i zalite belim vinom. Krckajte dok vine ne ispari. Dodajte belo meso i pavlaku. Sluzite kao glavno jelo.
Uzivajte uz Mirin recept Mirine zanimacije:-)