Onoliko g
Brasna koliko je potrebno da se zamesi testo koje se ne lepi
5 Komada
Jaja
2 Kriske
Sira
Nekoliko Kasika
Masti
Priprema
Priprema:
U posudu sipati vodu i so pa postepeno dodavati brasno dok se ne zamesi glatko testo koje se ne lepi. Od testa formirati loptice i redjati na posluzavnik, na svaku lopticu odozgore staviti mast pokriti providnom folijom i ostaviti jedno pola sata da odmori i da testo upije mast.
Priprema:
U drugoj posudi pomesati jaja i sir. Posle pola sata staviti jednu lopticu preko druge i razvuci oklagijom debljine milimetar.
Priprema:
Dodati jaja i sir po sredini i preklopiti. Za to vreme u tiganj staviti mast da se ugreje. (Tiganj treba biti pun masti)
Priprema:
Preklopiti sa svih strana.
Priprema:
Kada se mast dobro ugrejala prziti sa jedne i druge strane dok testo ne porumeni.
Sastojci
Za 4 osoba
Pola l Vode
2 Kasicice Soli
Onoliko g Brasna koliko je potrebno da se zamesi testo koje se ne lepi
5 Komada Jaja
2 Kriske Sira
Nekoliko Kasika Masti
Priprema
Priprema:
U posudu sipati vodu i so pa postepeno dodavati brasno dok se ne zamesi glatko testo koje se ne lepi. Od testa formirati loptice i redjati na posluzavnik, na svaku lopticu odozgore staviti mast pokriti providnom folijom i ostaviti jedno pola sata da odmori i da testo upije mast.
Priprema:
U drugoj posudi pomesati jaja i sir. Posle pola sata staviti jednu lopticu preko druge i razvuci oklagijom debljine milimetar.
Priprema:
Dodati jaja i sir po sredini i preklopiti. Za to vreme u tiganj staviti mast da se ugreje. (Tiganj treba biti pun masti)
Priprema:
Preklopiti sa svih strana.
Priprema:
Kada se mast dobro ugrejala prziti sa jedne i druge strane dok testo ne porumeni.
Prijatno! 😊
Tagovi