Za 3 osoba
1 komad pilećih grudi
1-2 komada jaja
5-6 kašika brašna
po ukusu soli i bibera
nekoliko kašika susama
po potrebi ulja
priprema:
Isecite pileće grudi na štapiće, posolite ih i pobiberite i ostavite da stoje desetak minuta.
U jedan tanjir umutite jaja, u drugi stavite brašno a u treći susam.
Umačite najpre štapiće u brašno, pa u jaja, pa u susam i pržite ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Poslužite ih uz pire krompir, pržen krompir i sl.
Sastojci
Za 3 osoba
1 komad pilećih grudi
1-2 komada jaja
5-6 kašika brašna
po ukusu soli i bibera
nekoliko kašika susama
po potrebi ulja
Priprema
priprema:
Isecite pileće grudi na štapiće, posolite ih i pobiberite i ostavite da stoje desetak minuta.
U jedan tanjir umutite jaja, u drugi stavite brašno a u treći susam.
Umačite najpre štapiće u brašno, pa u jaja, pa u susam i pržite ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Poslužite ih uz pire krompir, pržen krompir i sl.
Tagovi