Sastojci

Za 6 osoba

Kore,nadev,preliv

1/2 kg Tankih kora za pite

1/2 kg Šampinjona(pravila sambi sa mesanim,šitake lisicarke,vrganji i bude izvrsna)

6 komad/a Jaja

2.5 dl Mleka

Malo Soli

Malo Bibera

70 g Otopljenog maslaca

Naši proizvodi

Priprema

Priprema nadeva

Pecurke sitno useckati i prodinstati na malo putera,zaciniti solji biberom i po zelji dodati malo suvog zacina

Pleh podmazati

Slagati pitu u pleh 30×20 ali ne morate se striktno vodit ovim merama,vazno da je malo dulji.

U prvi red idu 3 kore malo poprskane maslacom,zatim posuti sa malo pecuraka i tako slagati dok se ne utrosi sav materijal.U zadni red staviti takođe 3 lista kora poprsakih maslacem.Pita se isece i plehu pre pečenja.Gledajte da vam je noz bas ostar ukoliko zelite lepe i ujednacene komade.

Priprema preliva

Jaja dobro umutite dodajte mleko,malo soli, malo bibera i prasak za pecivo.

Preliti pitu ravnomerno smesom od jsja i mleka.

Staviti da se pece u predhodno zagrejanoj rerni na 200C do zlatno zute boje oko 35-40 min.