Pecurke sitno useckati i prodinstati na malo putera,zaciniti solji biberom i po zelji dodati malo suvog zacina
Pleh podmazati
Slagati pitu u pleh 30×20 ali ne morate se striktno vodit ovim merama,vazno da je malo dulji.
U prvi red idu 3 kore malo poprskane maslacom,zatim posuti sa malo pecuraka i tako slagati dok se ne utrosi sav materijal.U zadni red staviti takođe 3 lista kora poprsakih maslacem.Pita se isece i plehu pre pečenja.Gledajte da vam je noz bas ostar ukoliko zelite lepe i ujednacene komade.
Priprema preliva
Jaja dobro umutite dodajte mleko,malo soli, malo bibera i prasak za pecivo.
Preliti pitu ravnomerno smesom od jsja i mleka.
Staviti da se pece u predhodno zagrejanoj rerni na 200C do zlatno zute boje oko 35-40 min.
Sastojci
Za 6 osoba
1/2 kg Tankih kora za pite
1/2 kg Šampinjona(pravila sambi sa mesanim,šitake lisicarke,vrganji i bude izvrsna)
6 komad/a Jaja
2.5 dl Mleka
Malo Soli
Malo Bibera
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
70 g Otopljenog maslaca
Naši proizvodi
Priprema
Priprema nadeva
Pecurke sitno useckati i prodinstati na malo putera,zaciniti solji biberom i po zelji dodati malo suvog zacina
Pleh podmazati
Slagati pitu u pleh 30×20 ali ne morate se striktno vodit ovim merama,vazno da je malo dulji.
U prvi red idu 3 kore malo poprskane maslacom,zatim posuti sa malo pecuraka i tako slagati dok se ne utrosi sav materijal.U zadni red staviti takođe 3 lista kora poprsakih maslacem.Pita se isece i plehu pre pečenja.Gledajte da vam je noz bas ostar ukoliko zelite lepe i ujednacene komade.
Priprema preliva
Jaja dobro umutite dodajte mleko,malo soli, malo bibera i prasak za pecivo.
Preliti pitu ravnomerno smesom od jsja i mleka.
Staviti da se pece u predhodno zagrejanoj rerni na 200C do zlatno zute boje oko 35-40 min.
Tagovi