Sastojci

Za 20 osoba

Testo

2 dl jogurta

1 komad/a jaje

2-3 case brasna

1/2 case ulja

1 kafena kašičica soli

Fil

/ / seckana sunkarica

/ / sir

/ / parmezan

1 komad/a jaja

Preliv

2 supena kašika kecapa

1/2 kafene soljice male ulja

1 supena kašika origano

/ po potrebi kuvani paradajz

Naši proizvodi

Priprema

Priprema testa

Testo zamesiti tako da bude meko i lepljivo za prste, zato ce te ga ravnati u plehu za pecenje vlaznim rukama. 

Fil

Filovi mogu biti razni, kod nas se uobicaio:seckana sunkarica, izdrobljen sir, rendani kackavalj ili prarmezan, jaja (celo razbijeno pa se ispece zajedno sa svim ostalim sastojcima)i preliv od paradajza (ukupno 3 dcl) : 2 kasike kecapa1/2 kafene soljice ulja1 kasika origana ikuvanog paradajza da sve zajedno bude 3 dcl!!! 

Pecenje

Pleh namazite uljem. Meko testo vlaznim rukama stavljajte na dno tako da celo bude pokriveno, od gore poredjajte fil, razbite jaja, prelite prelivom od paradajza i pecite. 

Uzivajte uz recept Mirinih zanimacija <3