Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno

Sastojci

Za 4 osoba

Rižoto

2 šoljice Pirinač

malo Maslinovo ulje

2-3 čena Beli luk

1 dl Belo vino

1 pakovanje/a Morski plodovi (po meni Frikom)

veza Peršun list

po ukusu So, biber i drugi začini

Priprema

Priprema

 U 4 šoljice vode, jednoj kašici maslinovog ulja i kašičici začina obariti pirinač. Kada provri, isključiti ringlu, poklopiti pirinač i ostaviti da se skuva na pari. U dubljem tiganju staviti dve kašike maslinovog ulja, iseckani beli luk. Kada luk počne da se prži ubaciti pakovanje "Frikom"-ovih Plodova mora i promešati. Propržiti par minuta, pa naliti belo vino i sve vreme mešati dok vino ne ispari. Na kraju ubaciti obareni pirinač, sve promešati, dodati začine po ukusu, skloniti sa ringle i posuti iseckanog peršuna.