U 4 šoljice vode, jednoj kašici maslinovog ulja i kašičici začina obariti pirinač. Kada provri, isključiti ringlu, poklopiti pirinač i ostaviti da se skuva na pari. U dubljem tiganju staviti dve kašike maslinovog ulja, iseckani beli luk. Kada luk počne da se prži ubaciti pakovanje "Frikom"-ovih Plodova mora i promešati. Propržiti par minuta, pa naliti belo vino i sve vreme mešati dok vino ne ispari. Na kraju ubaciti obareni pirinač, sve promešati, dodati začine po ukusu, skloniti sa ringle i posuti iseckanog peršuna.
Recept za nagradni konkurs: Posno i slasno
Sastojci
Za 4 osoba
2 šoljice Pirinač
malo Maslinovo ulje
2-3 čena Beli luk
1 dl Belo vino
1 pakovanje/a Morski plodovi (po meni Frikom)
veza Peršun list
po ukusu So, biber i drugi začini
Priprema
Priprema
U 4 šoljice vode, jednoj kašici maslinovog ulja i kašičici začina obariti pirinač. Kada provri, isključiti ringlu, poklopiti pirinač i ostaviti da se skuva na pari. U dubljem tiganju staviti dve kašike maslinovog ulja, iseckani beli luk. Kada luk počne da se prži ubaciti pakovanje "Frikom"-ovih Plodova mora i promešati. Propržiti par minuta, pa naliti belo vino i sve vreme mešati dok vino ne ispari. Na kraju ubaciti obareni pirinač, sve promešati, dodati začine po ukusu, skloniti sa ringle i posuti iseckanog peršuna.
Tagovi