Za 12 osoba
750 gr petit keks
1,5 lit. mleka + za umakanje keksa
4 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
12 kašike šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
250 gr margarina ili putera
1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
priprema:
Pomešati puding, šećer i 2 dl hladnog mleka i izmešati da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti na vatru da provri. Nemojte na najjaču jer mleko lako zagori.
Kada mleko provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature ulupati mikserom pa mu dodavati puding i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.
Podeliti keks na 4 jednaka dela.
U jedan red ide 18 komada keksa. Torta je dosta velika.
Na tacnu staviti malo fila pa lopaticom svuda po malo razvući, tako će se keks bolje zalepiti za tacnu i neće se pomerati kada budete mazali fil.
Umakati keks u mlako mleko pa slagati na tacnu, filovati, keks pa fil, dok ne utrošite.
Odozgo staviti šlag,
Ohladiti, ostaviti da odstoji preko noći najbolje pa poslužiti.
Sastojci
Za 12 osoba
750 gr petit keks
1,5 lit. mleka + za umakanje keksa
4 kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
12 kašike šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
250 gr margarina ili putera
1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Pomešati puding, šećer i 2 dl hladnog mleka i izmešati da nema grudvica.
Ostatak mleka staviti na vatru da provri. Nemojte na najjaču jer mleko lako zagori.
Kada mleko provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature ulupati mikserom pa mu dodavati puding i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.
Podeliti keks na 4 jednaka dela.
U jedan red ide 18 komada keksa. Torta je dosta velika.
Na tacnu staviti malo fila pa lopaticom svuda po malo razvući, tako će se keks bolje zalepiti za tacnu i neće se pomerati kada budete mazali fil.
Umakati keks u mlako mleko pa slagati na tacnu, filovati, keks pa fil, dok ne utrošite.
Odozgo staviti šlag,
Ohladiti, ostaviti da odstoji preko noći najbolje pa poslužiti.
Tagovi