Sastojci

Za 12 osoba

sastojci:

750 gr petit keks

1,5 lit. mleka + za umakanje keksa

12 kašike šećera

250 gr margarina ili putera

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

Pomešati puding, šećer i 2 dl hladnog mleka i izmešati da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti na vatru da provri. Nemojte na najjaču jer mleko lako zagori.

Kada mleko provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Margarin sobne temperature ulupati mikserom pa mu dodavati puding i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.

Podeliti keks na 4 jednaka dela.

U jedan red ide 18 komada keksa. Torta je dosta velika.

Na tacnu staviti malo fila pa lopaticom svuda po malo razvući, tako će se keks bolje zalepiti za tacnu i neće se pomerati kada budete mazali fil.

Umakati keks u mlako mleko pa slagati na tacnu, filovati, keks pa fil, dok ne utrošite.

Odozgo staviti šlag,

Ohladiti, ostaviti da odstoji preko noći najbolje pa poslužiti.