Najlakše je umutiti smesu za dve kore ako imate veći pleh. Ali svakako možete i po jednu. U opisu sastojaka susastojci za 4 kore. Znaći za jednu koru podelite mere sa 4. Pecute svaku koru na pek papiru. Dužina pečenja zavisi od vaše rerne.
Grilijaš
Pre fila pripremite grilijaš. Znači, šećer otopite dok ne požuti i pređe u tečnom stanju pa izlijte na pouljenu tepsiju. Sačekajte da se zategbe pa ga sameljite na vodenici za meso ili jednostavno stavite u neku jaču kesu pa izlupajte čekićem za meso. Treća varijanta je da ga polomite pa u secka. I to deluje.😊
Fil
Umutite žumanca sa šećerom pa dodajte mkeko. Sve kuvajte na pari ili na najslabijoj temperaturi na ringli. Na pola kuvanja dodajte čokokadu. Nastavite kuvanje.
U prohlađeni fil dodajte seckane orahe i 5 kašika samlevenog grilijaša, pa ostavite da se skroz ohladi.
Kada se fil skroz ohladio didajte mu margarin koji ste posebno umutilu sa kašikom šećera u prahu.
(Ova kašika šećera je po želji. Probajte fil pa akovam nije dovoljno sladak onda dodajte šećer u margarin. Iskreno meni je višak, ali to zavisi od gokolade koju koristite. Ako je menaž po meni nije potrebno dodavati šećera)
Filovanje
Kora, fil x4. Znači i na poslednjoj kori ide fil kao i sa strane. Ostavite tirtu par satina da se malozategne.
Glazura
Umutite jaje zicom pa pomešajte sa čokoladom i margarinom. Stavite na vatri da se otope i dobije ujednačena masa. Brzo razlijte po torti bez dorađivanja prevelikog. U suštini ona se sama razlije i brzo zategne.
Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!
Sastojci
Za 40 osoba
20 Komda Belanca
20 Kašika Šećera
2 Kašike Brašna
40 Kašika Mlevenih pečenih oraha
4 Kašika Ulja
1. Kašika C Kakao prah
1/2 Kesice C Prašak za pecivo
20 Komada Žumanca
300 g Šećera
1. Šoljica Mleka
100 g obične ili Dr. Oetker Čoko komadići
200 g Pečenih seckanih oraha
375 g Margarin
1. Kašika C Šećer u prahu 250g
15 Kašika Šećera
1 Komad Jaja
1. Kašika Šećera
100-200 g Čokolade
50 g Margarin
100 g Dr. Oetker Kakao mrvice
Naši proizvodi
Priprema
Kore
Najlakše je umutiti smesu za dve kore ako imate veći pleh. Ali svakako možete i po jednu. U opisu sastojaka susastojci za 4 kore. Znaći za jednu koru podelite mere sa 4. Pecute svaku koru na pek papiru. Dužina pečenja zavisi od vaše rerne.
Grilijaš
Pre fila pripremite grilijaš. Znači, šećer otopite dok ne požuti i pređe u tečnom stanju pa izlijte na pouljenu tepsiju. Sačekajte da se zategbe pa ga sameljite na vodenici za meso ili jednostavno stavite u neku jaču kesu pa izlupajte čekićem za meso. Treća varijanta je da ga polomite pa u secka. I to deluje.😊
Fil
Umutite žumanca sa šećerom pa dodajte mkeko. Sve kuvajte na pari ili na najslabijoj temperaturi na ringli. Na pola kuvanja dodajte čokokadu. Nastavite kuvanje.
U prohlađeni fil dodajte seckane orahe i 5 kašika samlevenog grilijaša, pa ostavite da se skroz ohladi.
Kada se fil skroz ohladio didajte mu margarin koji ste posebno umutilu sa kašikom šećera u prahu.
(Ova kašika šećera je po želji. Probajte fil pa akovam nije dovoljno sladak onda dodajte šećer u margarin. Iskreno meni je višak, ali to zavisi od gokolade koju koristite. Ako je menaž po meni nije potrebno dodavati šećera)
Filovanje
Kora, fil x4. Znači i na poslednjoj kori ide fil kao i sa strane. Ostavite tirtu par satina da se malozategne.
Glazura
Umutite jaje zicom pa pomešajte sa čokoladom i margarinom. Stavite na vatri da se otope i dobije ujednačena masa. Brzo razlijte po torti bez dorađivanja prevelikog. U suštini ona se sama razlije i brzo zategne.
Tagovi