Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!

Sastojci

Za 40 osoba

Sastojci za 4 kore

20 Komda Belanca

20 Kašika Šećera

2 Kašike Brašna

40 Kašika Mlevenih pečenih oraha

4 Kašika Ulja

1. Kašika C Kakao prah

Fil

20 Komada Žumanca

300 g Šećera

1. Šoljica Mleka

100 g obične ili Dr. Oetker Čoko komadići

200 g Pečenih seckanih oraha

375 g Margarin

Za grilijaš

15 Kašika Šećera

Glazura

1 Komad Jaja

1. Kašika Šećera

100-200 g Čokolade

50 g Margarin

Dekoracija

Naši proizvodi

Priprema

Kore

Najlakše je umutiti smesu za dve kore ako imate veći pleh. Ali svakako možete i po jednu. U opisu sastojaka susastojci za 4 kore. Znaći za jednu koru podelite mere sa 4. Pecute svaku koru na pek papiru. Dužina pečenja zavisi od vaše rerne.

Grilijaš

Pre fila pripremite grilijaš. Znači, šećer otopite dok ne požuti i pređe u tečnom stanju pa izlijte na pouljenu tepsiju. Sačekajte da se zategbe pa ga sameljite na vodenici za meso ili jednostavno stavite u neku jaču kesu pa izlupajte čekićem za meso. Treća varijanta je da ga polomite pa u secka. I to deluje.😊

Fil

Umutite žumanca sa šećerom pa dodajte mkeko. Sve kuvajte na pari ili na najslabijoj temperaturi na ringli. Na pola kuvanja dodajte čokokadu. Nastavite kuvanje.

U prohlađeni fil dodajte seckane orahe i 5 kašika samlevenog grilijaša, pa ostavite da se skroz ohladi.

Kada se fil skroz ohladio didajte mu margarin koji ste posebno umutilu sa kašikom šećera u prahu.

(Ova kašika šećera je po želji. Probajte fil pa akovam nije dovoljno sladak onda dodajte šećer u margarin. Iskreno meni je višak, ali to zavisi od gokolade koju koristite. Ako je menaž po meni nije potrebno dodavati šećera)

Filovanje

Kora, fil x4. Znači i na poslednjoj kori ide fil kao i sa strane. Ostavite tirtu par satina da se malozategne.

Glazura

Umutite jaje zicom pa pomešajte sa čokoladom i margarinom. Stavite na vatri da se otope i dobije ujednačena masa. Brzo razlijte po torti bez dorađivanja prevelikog. U suštini ona se sama razlije i brzo zategne.