U posudu za mešenje pomešati suve sastojke - brašno, so, šećer i prašak za pecivo. U to dodati jedno jaje, mleko, ulje i kašičicu soka od limuna. Sve dobro izmešati, ručno ili mikserom da se dobije testo bez grudvica.
Korak 2.
Dobar, nelepljiv tiganj sa debljim dnom zagrejati na 2/3 snage ringle. Kapnuti malo ulja pa malom kutlačom izlivati 3 do 4 palačinke po jednoj turi. Ja ne razmazujem ništa specijalno, samo malo poguram testo da dobije kružan oblik, pošto je nakon izlivanja obično ovalan.
Korak 3.
Peći dok sa donje strane, palačinka, ne postane blago rumena, a sa gornje još uvek da je malo mokra. To obično traje oko minut i po, dva. Prevrnuti i peći sa druge strane još oko minut.
Korak 4.
Palačinke ređati na štapiće za ražnjiće, a odozgo staviti jagode.
Sastojci
Za 30 osoba
250 g Meko brašno
1 kesica/e C Prašak za pecivo
1/2 kafena kašičica So (oko 3g)
4 kafena kašičica Šećer (oko 20g)
1 komad/a Jaja
200 ml Mleko
50 ml Ulje
1 kafena kašičica Sok od limuna
. . Jagode
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1.
U posudu za mešenje pomešati suve sastojke - brašno, so, šećer i prašak za pecivo. U to dodati jedno jaje, mleko, ulje i kašičicu soka od limuna. Sve dobro izmešati, ručno ili mikserom da se dobije testo bez grudvica.
Korak 2.
Dobar, nelepljiv tiganj sa debljim dnom zagrejati na 2/3 snage ringle. Kapnuti malo ulja pa malom kutlačom izlivati 3 do 4 palačinke po jednoj turi. Ja ne razmazujem ništa specijalno, samo malo poguram testo da dobije kružan oblik, pošto je nakon izlivanja obično ovalan.
Korak 3.
Peći dok sa donje strane, palačinka, ne postane blago rumena, a sa gornje još uvek da je malo mokra. To obično traje oko minut i po, dva. Prevrnuti i peći sa druge strane još oko minut.
Korak 4.
Palačinke ređati na štapiće za ražnjiće, a odozgo staviti jagode.
Tagovi