Ulje zagrejati na tiganju,beli luk narezati na kriskice i dodati u ulje lagano proprziti tek toliko da idpusti aromu,samo pazite za ne zagori jer ce u tom slučaju biti gorkog ukusa.
Propržen luk izvaditi iz tiganja
Dodati jetricu prethodno uvaljanu u brašno u koje ste dodali biber,so i začine i pržiti do hrskave korice.Izvaditi u činiju i posuti peršunom i przenim belum lukom
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Sveže jetrice
3 supena kašika Maslinovog ulja
4 Čena Belog lika
50 g Belog brašna
1 kafena kašičica Suvog začina
Malo Soli i bibera
Priprema
Priprema
Ulje zagrejati na tiganju,beli luk narezati na kriskice i dodati u ulje lagano proprziti tek toliko da idpusti aromu,samo pazite za ne zagori jer ce u tom slučaju biti gorkog ukusa.
Propržen luk izvaditi iz tiganja
Dodati jetricu prethodno uvaljanu u brašno u koje ste dodali biber,so i začine i pržiti do hrskave korice.Izvaditi u činiju i posuti peršunom i przenim belum lukom
Tagovi