Spanać iseckajte na krupnije komade, a praziluk na kockice. Na malo ulja propržite praziluk i sitno seckan crni luk, dodajte spanać i začinite po ukusu, te sve kratko propržite. U dubljoj posudi izmešajte pavlaku, mladi sir, so, ulje, kiselo mleko, jaja, pa sve pomešajte. Ohlađenu smesu od luka pomešajte sa smesom od jaja. Koru poprskajte sa mešavinom vode i malo ulja, pa preklopite sa drugom korom, premažite sa malo fila, pa urolajte. Na isti način od pripremljenog materijala oblikujte ostale rolnice, a zatim ih poslažite u nauljali pleh. Premažite rolnice sa uljem i pecite ih na 180 stepeni oko 20 min, a zatim na 200 stepeni oko 10 min.
Sastojci
Za 10 osoba
2 dl Pavlake
1 dl Kisele vode
500 g Mladog sira
3 Kom Praziluka
2 dl Kiselog mleka
1 Kom Crnog luka
300 g Svežeg spanaća
1 dl Ulja
1 kg Kora za pitu
1 Po ukusu So
3 Kom Jaja
Priprema
Priprema
Spanać iseckajte na krupnije komade, a praziluk na kockice. Na malo ulja propržite praziluk i sitno seckan crni luk, dodajte spanać i začinite po ukusu, te sve kratko propržite. U dubljoj posudi izmešajte pavlaku, mladi sir, so, ulje, kiselo mleko, jaja, pa sve pomešajte. Ohlađenu smesu od luka pomešajte sa smesom od jaja. Koru poprskajte sa mešavinom vode i malo ulja, pa preklopite sa drugom korom, premažite sa malo fila, pa urolajte. Na isti način od pripremljenog materijala oblikujte ostale rolnice, a zatim ih poslažite u nauljali pleh. Premažite rolnice sa uljem i pecite ih na 180 stepeni oko 20 min, a zatim na 200 stepeni oko 10 min.
Tagovi