Luk iseckati na kockice i proprziti na ulju. Dodati seckane sargarepu i peršun, i kratko prodinstati. Preliti sa malo vode, tako da pokrije povrće, dodati so i biber i kuvati 5 minuta na umerenoj vatri. Dodati grašak, preliti opet sa taman toliko vode da prekrije svo povrće i kuvsti još 5 minuta. Zatim dodati seckanu mirođiju, promešati i doliti toliko vode koliko želite da vam bude gusta čorba. Po želji dodati još soli ili ko voli, začin poput začina C.
Sastojci
Za 6 osoba
1 glavica Crni luk
3 supena kašika Suncokretovo ulje
2 komad/a Šargarepa
1 komad/a Peršun (koren)
150 g Grašak
1 kafena kašičica So
1/4 kafena kašičica Biber
1 supena kašika Seckana mirođija
Priprema
Priprema
Luk iseckati na kockice i proprziti na ulju. Dodati seckane sargarepu i peršun, i kratko prodinstati. Preliti sa malo vode, tako da pokrije povrće, dodati so i biber i kuvati 5 minuta na umerenoj vatri. Dodati grašak, preliti opet sa taman toliko vode da prekrije svo povrće i kuvsti još 5 minuta. Zatim dodati seckanu mirođiju, promešati i doliti toliko vode koliko želite da vam bude gusta čorba. Po želji dodati još soli ili ko voli, začin poput začina C.
Tagovi