Izrendati čkoladu i sjediniti je sa mlevenom plazmom. Uzeti jednu koru, poprskati je sa malo ulja, presaviti po širini na pola i na dno kore rasporediti mešavinu čokolade i plazme. Urolati koru i staviti u pouljen pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Pečenje
Pre pečenja, iseći baklavu,svaki savijeni štap na četiri dela. Otopiti margarin i njime preliti baklave.
Peći na 200-220 stepeni, 15-20 minuta, sve zavise od same rerne.
Preliv
U šerpu sipati 2 čaše vode i 2,5 čaše šećera i kuvati dok ne proključa tj. dok se šećer ne istopi.
Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!
Sastojci
Za 24 osoba
1 pakovanje/a Tanke kore
150 g Čokolada za kuvanje
150 g Mlevena plazma
250 g Margarin
- malo Ulje
2,5 Čaša Šećera
2 Čaša Voda
Priprema
Baklava
Izrendati čkoladu i sjediniti je sa mlevenom plazmom. Uzeti jednu koru, poprskati je sa malo ulja, presaviti po širini na pola i na dno kore rasporediti mešavinu čokolade i plazme. Urolati koru i staviti u pouljen pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Pečenje
Pre pečenja, iseći baklavu,svaki savijeni štap na četiri dela. Otopiti margarin i njime preliti baklave.
Peći na 200-220 stepeni, 15-20 minuta, sve zavise od same rerne.
Preliv
U šerpu sipati 2 čaše vode i 2,5 čaše šećera i kuvati dok ne proključa tj. dok se šećer ne istopi.
Vruć preliv sipati preko hladnih baklava.
Tagovi