Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!

Sastojci

Za 24 osoba

Potrebno

1 pakovanje/a Tanke kore

150 g Čokolada za kuvanje

150 g Mlevena plazma

250 g Margarin

- malo Ulje

Preliv

2,5 Čaša Šećera

2 Čaša Voda

Priprema

Baklava

Izrendati čkoladu i sjediniti je sa mlevenom plazmom. Uzeti jednu koru, poprskati je sa malo ulja, presaviti po širini na pola i na dno kore rasporediti mešavinu čokolade i plazme. Urolati koru i staviti u pouljen pleh. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Pečenje

Pre pečenja, iseći baklavu,svaki savijeni štap na četiri dela. Otopiti margarin i njime preliti baklave.

Peći na 200-220 stepeni, 15-20 minuta, sve zavise od same rerne.

Preliv

U šerpu sipati 2 čaše vode i 2,5 čaše šećera i kuvati dok ne proključa tj. dok se šećer ne istopi.

Vruć preliv sipati preko hladnih baklava.