Dzigericu isecite na kockice i odstranite zilice ako ih ima. Ostavite je da odstoji malo u mleku da bi bila meka. Za to vreme isecite luk i dinstajte ga na malo ulja. Dodajte dzigericu (bez mleka) zacinite po ukusu i proprzite, smanjite temperaturu i dinstajte je sa lukom. Kada bude gotova dodajte pavlaku i prodinstajte jos malo.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Svinjska dzigerica
1 prstohvat/a So
1 prstohvat/a Biber
1 komad/a Crni luk
1-2 supena kašika Ulje
200 ml Pavlaka (mlečna)
Priprema
Priprema
Dzigericu isecite na kockice i odstranite zilice ako ih ima. Ostavite je da odstoji malo u mleku da bi bila meka. Za to vreme isecite luk i dinstajte ga na malo ulja. Dodajte dzigericu (bez mleka) zacinite po ukusu i proprzite, smanjite temperaturu i dinstajte je sa lukom. Kada bude gotova dodajte pavlaku i prodinstajte jos malo.
Sluzite uz pire, makarone ili heljdu.
Prijatno!
Tagovi