U malo mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vaniliin šećer. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte 50 gr čokolade i sitno seckanu alvu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne otopi pa dodajte omekšali margarin. Sklonite sa vatre pa mutite lagano mikserom da se sve sjedini a zatim dodajte mlevenu i lomljenu plazmu.
Sve dobro izmešajte, ostavite da se smesa prohladi pa je stavite u okruglu posudu čije ste dno i stranice prekrili prijanjajućom tankom folijom. Dobro pritisnite da nema šupljina. Odozgo poređajte celu plazmu.
Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
oblikovanje torte:
Otopite čokoladu i ulje i prelijte tortu koju ste predhodno izvadili iz frižidera i okrenuli na okruglu tacnu za tortu tako da cela plazma bude na dnu.
Hlađenje i posluženje:
Vratite je u frižider da se glazura stegne, pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!
Sastojci
Za 12 osoba
150 gr mlevenog plazma keksa
oko 20 celih plazma keksa
50 + 100 gr čokolade za kuvanje
100 gr alve
4 dl mleka
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
3-4 kašike šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
200 gr margarina
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
U malo mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vaniliin šećer. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte 50 gr čokolade i sitno seckanu alvu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne otopi pa dodajte omekšali margarin. Sklonite sa vatre pa mutite lagano mikserom da se sve sjedini a zatim dodajte mlevenu i lomljenu plazmu.
Sve dobro izmešajte, ostavite da se smesa prohladi pa je stavite u okruglu posudu čije ste dno i stranice prekrili prijanjajućom tankom folijom. Dobro pritisnite da nema šupljina. Odozgo poređajte celu plazmu.
Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
oblikovanje torte:
Otopite čokoladu i ulje i prelijte tortu koju ste predhodno izvadili iz frižidera i okrenuli na okruglu tacnu za tortu tako da cela plazma bude na dnu.
Hlađenje i posluženje:
Vratite je u frižider da se glazura stegne, pa je poslužite.
Tagovi