Recept za nagradni konkurs: Ljubav je u čokoladi!

Sastojci

Za 12 osoba

smesu:

150 gr mlevenog plazma keksa

oko 20 celih plazma keksa

50 + 100 gr čokolade za kuvanje

100 gr alve

4 dl mleka

3-4 kašike šećera

200 gr margarina

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

U malo mleka rastvorite puding pa ga dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vaniliin šećer. Kuvajte oko 5 minuta pa dodajte 50 gr čokolade i sitno seckanu alvu. Kuvajte uz neprekidno mešanje dok se čokolada ne otopi pa dodajte omekšali margarin. Sklonite sa vatre pa mutite lagano mikserom da se sve sjedini a zatim dodajte mlevenu i lomljenu plazmu.

Sve dobro izmešajte, ostavite da se smesa prohladi pa je stavite u okruglu posudu čije ste dno i stranice prekrili prijanjajućom tankom folijom. Dobro pritisnite da nema šupljina. Odozgo poređajte celu plazmu. 

Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi i stegne. 

oblikovanje torte:

Otopite čokoladu i ulje i prelijte tortu koju ste predhodno izvadili iz frižidera i okrenuli na okruglu tacnu za tortu tako da cela plazma bude na dnu.

Hlađenje i posluženje:

Vratite je u frižider da se glazura stegne, pa je poslužite.